Çin aşısının koruyuculuk süresi açıklandı

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Wang Huaqing, Çin menşeili aşılarının koruma süresinin 6 aydan uzun olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 29.03.2021 14:41 GÜNCELLEME 29.03.2021 14:41
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınına yönelik aşılama çalışmaları devam ederken, Türkiye'nin de kullanımında olan Çin aşısının koruyuculuk süresine ilişkin açıklama geldi. "Aşının koruyuculuğu ne kadar sürüyor?" sorusunun yanıtını Çinli uzmanlar verdi.

KORUYUCULUK SÜRESİ 6 AYDAN UZUN

Pekin'de düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Wang Huaqing, Çin'de toplam 100 milyondan fazla doz Kovid-19 aşısının kullanıldığını belirterek, aşıların koruma süresinin 6 aydan uzun olduğunu bildirdi.

ÇİN'DE KORONAVİRÜS VAKALARI

Öte yandan Çinli Sinopharm Şirketi Başkan Yardımcısı Zhang Yuntao, Sinopharm'ın daha güçlü bir Kovid-19 aşısı geliştirdiğini ve aşıyla ilgili yurt dışında klinik araştırmalar yapacaklarını söyledi.

 Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 8 yeni kovid-19 vakasının tespit edildiği, vakaların hepsinin yurt dışından geldiği bildirildi.

YORUMLAR 45
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konusuyo,konuşun konuşun geberince zebanilere ne anlatacan bakam bakam...
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan adam 2 doz aşı oldu 2-3 hafta sonra coronadan öldü.
    Cevapla
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere aşı ol kurtul diye bir laf eden resmi bir ağız olmadı ki. Aşının koruyuculuğu 6 ay 1 yıl arası olabileceği zaten söylenmişti. Şimdi buna niye şaşırıyorsunuz?Şaşırmış gibi yapıp milleti aşıdan soğutmak mı derdiniz?Aşıdan başka bir çözümünüz varsa buyrun ispatlayın bizde arkanızda duralım.Olumsuz eleştiriler ile laf ebeliği yapan çok.Bence bir iki yıl aşı yaptırdıktan sonra korona tamamen kontrol altına alınır belki de biter..Sosyal medya çöplüğünden gördükleri saçma şeyleri doğru sanacak kadar akıllı olup da burda milleti uyandırmaya çalışanlar çok..zeki ve uyanık olduğunu sanıpta virüsün olmadığına hatta gribi korona diye millete yutturmaya çalışıyorlar diyenler bile var.
    Cevapla
  • davut 3 yıl önce Şikayet Et
    saat 9 a 10 kala otobüs geldi. tam binecekken otobüs dolduğu için şoför kapıları kapattı. 9 a 10 kala durakta kalakaldık. Ne olacak bu insanların hali. Kim bizim sorunlarımızla ilgilenecek. 70 li 80 li yıllarda bir izocam reklamı var dı. YÖNETİCİLERİMİZ UYUYOR MU diye. o aklıma geldi.
    Cevapla
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    oldugun yerde yat da
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bekle daha çok güzel olacaktı ya
    Cevapla
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yalanlarına inananlar bir kere kendi aklını ve fikrini sorgulaması gerek! Komunist çinli dedinmi her şeyi yalan ve sahte!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler