Pfizer'in çocuklardaki etkinlik oranı açıklandı

BioNTech/Pfizer'in ortaklaşa ürettiği korona virüs aşısının 12-15 yaş arası çocuklarda yüzde 100 etkili olduğu açıklandı.

Pfizer'in çocuklardaki etkinlik oranı açıklandı
Pfizer'in çocuklardaki etkinlik oranı açıklandı
GİRİŞ 31.03.2021 14:20 GÜNCELLEME 31.03.2021 16:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde korona virüsle mücadele kapsamında farklı yaş aralıkları üzerinde aşı çalışmaları sürdürülüyor. ABD'li ilaç firması Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile korona virüse karşı ortaklaşa ürettiği aşının 12-15 yaş arası çocuklar üzerinde yürütülen klinik denemelerin sonuçlarını açıkladı.

YÜZDE YÜZ ETKİ GÖSTERDİ

Toplam 2 bin 260 kişi üzerinde yürütülen çalışma sonucu aşılanan 12-15 yaş arası çocukların virüse karşı antikor geliştirdiği tespit edildi. Aşının semptomatik vakalara karşı yüzde 100 etkili olduğu vurgulanırken, herhangi bir güvenlik sorununa rastlanmadığı kaydedildi.

Pfizer CEO'su Albert Bourla yaptığı açıklamada, aşıyı söz konusu yaş aralığındaki çocuklara hızla ulaştırmayı umduğunu ifade ederek, "Bu verileri önümüzdeki haftalarda acil kullanım izninde yapılması önerilen bir değişiklik ile birlikte ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılının başlangıcından önce bu yaş grubunu aşılamaya başlama umuduyla dünyadaki diğer düzenleyici kurumlara sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Yürrü Be Aşıcım 3 yıl önce Şikayet Et
    Tutmayın küçük aşıcıyı , Yüzde yüz yani birde yüzde 99,9999999 bile değil.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    AŞI RANDEVUSU İÇİN GİTTİK İSTANBUL GENELİNDE AŞI YOK DENİYOR NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ DEĞİL AMA HER YERDE AŞI HABERİ NASIL İŞtir
    Cevapla
  • Muh 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya seni yemişler. Ya da sen bizi yiyon.
    Cevapla
  • Fatih61 3 yıl önce Şikayet Et
    Olayın özeti şudur: "Never waste a good crisis" Yani: İyi bir krizi hiçbir zaman faydalanmadan zayi etme. (Churchill) Onlara gün doğdu, dünyayı değiştirmek istiyorlar ama Allah'ın da bir planı var.
    Cevapla
  • Ceyhun 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık aşınızdan da Phfizer den de kusasım geliyor.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yalan Dünya'da ölümden başkası yalan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!