Alman bilim insanlarından endişelendiren maske uyarısı

Alman bilim insanları, kullandığımız bazı maskelerde ölümcül kimyasal izler tespit ettiklerini duyurdu. Bilim insanları, "kumaş maskede risk görece az" dedi.

Alman bilim insanlarından endişelendiren maske uyarısı
Alman bilim insanlarından endişelendiren maske uyarısı
GİRİŞ 02.04.2021 12:36 GÜNCELLEME 02.04.2021 16:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınında aşıların yanı sıra hastalıktan korunmada en büyük silah maske.

Salgın başından bu yana pek çok türü ortaya çıkan maskeler, koronavirüsten korurken başka sağlık risklerini de beraberinde getiriyor olabilir.

Uzun süredir tartışılan bu durumu Alman bilim insanları Prof. Dr. Michael Braungart ve Dr. Dieter Sedlak ele aldı.

MASKEDE KİMYASAL RİSK

Hamburg Çevre Enstitüsü, özellikle cerrahi maskelerin yapısında tespit edilen florokarbon ve formaldehit gibi bileşenlerin kanserojen riskini büyük oranda artırabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Michael Braungart, "Bu maskeler aracılığı ile ağzımızdan ve burnumuzdan soluduğumuz şey aslında son derece tehlikeli sonuçlara gebe. Bu maskeler Formaldehit ve hatta anilin bulduk ve maskeden gelen hoş olmayan kimyasal kokuları kapatmak için bilinmeyen yapay kokuların uygulandığını tespit ettik" dedi.

Öğrenciler ve fabrika çalışanlarının uzun dönemli akciğer hasarında büyük risk altındaki grupların başını çektiği aktarıldı.

KUMAŞ MASKEDE RİSK GÖRECE AZ

Kumaş maskelerdeki riskin görece daha az olduğunu belirtilirken, o noktada da mikrofiber parçacıkların risk faktörü olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Florokarbonlar insan sağlığı için son derece riskli olarak görülüyor ve bilim insanları son dönemde bu maddenin gereksiz kullanımının durdurulması için çağrıda bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • doktor Who 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerde bizim maske, maske diye bağıran savunan çok bilmişler
    Cevapla
  • zırto 3 yıl önce Şikayet Et
    eeeeh ne P yiyecegimizi şaşırdık artık
    Cevapla
  • ayla.uzman 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske sahte pandeminin küresel sembolüdür UYANIN artık uyanın.!
    Cevapla
  • vatan61 3 yıl önce Şikayet Et
    azcık zekası olan bilir prof olmaya gerek yok, yemeğe ufleyerek yemek mekruh dur neden? insanın üflediği korbondioksit insan zararlıdır ama biz maske takarak akşama kadar verdiğimiziz tekrar içeri çekiyoruz..... sonra ciğerler zayıflıyor hastalık 2 katına cıkıyor........ ama bizim proflar 5 maske üst üste takın diyecek nerdeyse........
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın. Aylardır bağırıyoruz, petrol türevidir. İçerisinde flament kırıkları vardır bunları solursunuz ama vücudunuz atamaz, ciğerlerinize yapışır. Dehşet bulaşıcı, inanılmaz öldürücü virüs, küresel etkiye sahip bir virüs var ve bez parçasıyla korunuyor insanlar. Yalan olmayan tek bir şey var mı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı