FETÖ açıklaması: Başbakan'dan somut bir cevap alamadım

Kuzey Makedonyalı milletvekili Velyanovski, Başbakan Zaev'den FETÖ'nün iç siyaset üzerindeki olası etkisiyle ilgili sorusuna somut cevap alamadığını söyledi.

FETÖ açıklaması: Başbakan'dan somut bir cevap alamadım
FETÖ açıklaması: Başbakan'dan somut bir cevap alamadım
GİRİŞ 03.04.2021 15:03 GÜNCELLEME 03.04.2021 15:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kuzey Makedonya'daki Makedon muhalefet partisi İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) Milletvekili Aleksandar Velyanovski, 25 Mart’taki meclis oturumunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Zoran Zaev'e, FETÖ'nün ülkedeki işleyişi hakkında sorular yöneltti.

AA muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Velyanovski, Başbakan'a yönelttiği bu soruların Kuzey Makedonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerle ilgili olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgulayan Velyanovski, "Milletvekili olarak elimizde araç olarak sorularımız mevcut ve bunlar aracılığıyla bize oy verenlerin talep ve sorularını meclisten hükümetteki üst düzey yetkililere iletebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü FETÖ'nün ülkedeki işleyişine işaret eden Velyanovski, bu işleyişin, ticari faaliyetler kisvesi altında yapıldığına dair şüphesini aktardı.

Velyanovski, "ABD dahil birçok ülkede soruşturma ve kovuşturmaya tabi olan FETÖ'nün, (Kuzey) Makedonya Cumhuriyeti'nde ticari faaliyetler kisvesi altında çalıştığı bir kamu sırrıdır. (Kuzey) Makedonya hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti ile olan dostluğunu ilerletmesine ve tüm alanlarda iş birliğini geliştirmesine yönelik beklenti mevcut" değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü FETÖ’nün faaliyetlerinin, Kuzey Makedonya ve vatandaşlarının güvenliği açısından tehlikelisine ilişkin Velyanovski, güvenliğin bir öncelik olması gerektiği ve tam da bu yüzden Başbakan Zaev’e bu yönde soru yönelttiği vurguladı.

Milletvekili olarak, FETÖ’nün ülkede faaliyetlerinin olup olmadığından emin olmak için herhangi bir araca sahip olmadığını kaydeden Velyanovski, şöyle devam etti:

"Ancak soru olarak yönelttiğim bilgiler bana ulaşıyor ve tam da bu yüzden Başbakan'a, bu örgütün (Kuzey) Makedonya’da ticari faaliyetler kisvesi altında çalışıp çalışmadığına dair soru yönelttim. Başbakan Zaev'e yönelttiğim sorunun, (Kuzey) Makedonya Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin karşılıklı güçlendirilmesi amacıyla kurumsal müdahaleye yönelik ek çabaları teşvik edeceğini düşünüyorum."

Velyanovski, Türkiye’nin FETÖ mensuplarının iadesine yönelik talebi konusunda, "NATO üyesi ve Avrupa Birliği kurumlarına üye olmaya istekli bir ülke olarak, güvenliğin güçlendirilmesi ve terörle mücadele söz konusu olduğunda her zaman hızlı ve kararlı bir şekilde tepki göstermeliyiz. Tabii bunu Anayasa'ya, ülkemizin kanunlarına ve uluslararası anlaşmalara uyacak şekilde yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN'DAN SOMUT BİR CEVAP ALAMADIM"

Başbakan Zaev'e FETÖ'nün iç siyaset üzerinde olası etkisiyle ilgili soru da yönelten Velyanovski, bu yönde daha fazla detaya sahip olmadığını ve maalesef Başbakan Zaev'den de somut bir cevap alamadığını aktardı.

FETÖ'nün iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin bozulmasına sebep olmaması adına iki ülke arasındaki iş birliğine de değinen Velyanovski, Türkiye ile iş birliğinin mümkün olan en yüksek seviyede olması gerektiğini ve ülkeler arasındaki dostlukların da karşılıklı anlayışla inşa edildiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Orhan07 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimbilir kimleri ekmeklemişlerdir makedonyada... rüşvet hırsızlık terör... bu haşhaşilet her şeyi yapabilirler...
    Cevapla
  • fevzi 2 yıl önce Şikayet Et
    mekodanya fetönün elinde oyuncak aynı şekilde israilin
    Cevapla
  • Yorumsuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Üsküp'e giden bilir.. köprüler tarafında bir bina var ve onun üzerinde bunların yayın organı zamanın tabelası var bu bir.. ikincisi de Kosova.. hatırlarsanız eski başbakanları Haradinaj fetö mensuplarını Mit'e teslim eden istihbaratçıları görevden almıştı.. şimdi soruyorum.. bunlar iltisaklı mı, değil mi?
    Cevapla
  • hakikatlı yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö ne veriyorsa iki katını vermeliyiz demek ki adam çıkarına bakıyor politika böyle yürür
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    merhaba...llaaa oğlum şunlardan kurtulun .bunlar ayrik otu gibiler. bulunduğu yerde yerleşir zapteder.kendi işlerini gördürür. sonra sen onlara tabii olmazsan seni dışlar atar. hatta acimadan öldürürler
    Cevapla
  • Uraztursen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan haini sümüklüyü görünce sinirlerim zıplıyor. Bu ve bunun zihniyetine sahip olanların çıkarları için feda etmeyeceği tek şey daha büyük çıkarlarıdır. Ar, namus, iffet, şeref ara ki bunlarda bulasın. Bunları, menfaat temini için satarlar ve buna da fedakarlık der bu sümüklügiller. Satmadıkları bir şeyleri varsa ya müşterisi yoktur ya da daha iyi fiyat vereni bekliyorlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri