Kremlin'den Ukrayna cevabı: Rusya, NATO'ya cevap verecek

Kremlin'den yapılan açıklamada, NATO'nun Ukrayna geriliminin yükseldiği bu dönemde bölgede güçlerinin artırması halinde cevabının verileceği açıklandı

Kremlin'den Ukrayna cevabı: Rusya, NATO'ya cevap verecek
Kremlin'den Ukrayna cevabı: Rusya, NATO'ya cevap verecek
GİRİŞ 04.04.2021 16:56 GÜNCELLEME 04.04.2021 17:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, günlük basın toplantısında Rusya-Ukrayna sınırı yakınında NATO'nun askeri yığınak yapmasının gerilimi artıracağını ve bu durumda Moskova'nın da "güvenliğini garanti altına almak için ek önlemler almasının" gerekeceğini söyledi.

KREMLİN'DEN UKRAYNA-NATO CEVABI

Peskov, yaşananlar kapsamında hiçbir zaman başkaları için tehdit oluşturmamış Rusya'yı düşman olarak görmenin tamamen kabul edilemez ve uygunsuz olduğunu ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'daki hükümet güçleri ile Donbas'taki isyancılar arasındaki çatışmanın bir tarafı olmadığının altını çizen Kremlin Sözcüsü, bu nedenle Rusya'nın iki taraf arasında kapsamlı bir ateşkes için garanti veremeyeceğini ancak daha önce kabul edilen anlaşmaların koşullarının yerine getirilmesinin sağlanması konusunda çalışabileceğini sözlerine ekledi.

"OLDUKÇA ÜRKÜTÜCÜ"

Ukrayna'nın "provokatif eylemlerinin" ciddi endişe yarattığını ifade eden Peskov, Donbas'taki sınır hattı boyunca yaşanan durumu "oldukça ürkütücü" olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Perşembe günü yaptığı telefongörüşmesinde, Washington'un Donbas'taki durumu yakından izlediğini söyledi.

Ukrayna'nın doğusunda an itibarıyla devam eden ve şimdiye kadar yaklaşık 14 bin kişinin hayatını kaybettiği, 40 bine yakın kişinin de yaralandığı çatışma Nisan 2014'te başlamıştı.

KAYNAK: XİNHUA HABER AJANSI
YORUMLAR 3
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen git adamların topraklarını , haklarını ihlal et ondan sonra çık “ sınırda yaşananlar ürkütücü “ de !!! Tam bir haydutluk Rusya’nın yaptığı !!
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Ukrayna halkın yar Ve yardımcısı olsun Ruslar yıllarca Polonya Bulgarlar romanları talan etti herşeyilerini ellerinden aldı aç bıraktı açlıktan ölmememek için sokakta yolarda kendini satıyordular Rus faşiş sömürgesinden kendini kurtarmayı başardılar
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Sowjet kızıl ordusu faşişt almanyadan bulgarları ve polanyalıları ölümden kurtardı. Batı ukraine de darbe yaptı ve sonra ruslara karşı kullanmak istiyor. Ruslar kapısının önünde Nato yu istemiyor. Biz de ypg yi komşu olarak istemeyiz. Batı çok agresif. Rusya nın sınırlarına gelmesi savaşın başlangıcıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı