Süveyş'te sıkışan geminin faturası kesilen kadın isyan etti!

Süveyş'te milyarlarca ekonomik zarara neden olan 'Ever Given' isimli yük gemisinde yaşanan krizin faturası ülkedeki ilk kadın kaptana kesildi.

Süveyş'te sıkışan geminin faturası kesilen kadın isyan etti!
Süveyş'te sıkışan geminin faturası kesilen kadın isyan etti!
GİRİŞ 04.04.2021 19:16 GÜNCELLEME 05.04.2021 10:16
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Süveyş Kanalı'nda 24 Mart'ta "The Ever Given" isimli yük gemisinim karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına neden olduğu suçmalarıyla karşı karşıya kalan Mısır'ın ilk kadın kaptanı Marwa Elselehdar suçlamalara isyan etti. 


Mısır'daki dünyanın en önemli su yolu olan Süveyş Kanalı'nda 24 Mart'ta karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına ve milyarlarca ekonomik zarara neden olan 'Ever Given' isimli yük gemisinde yaşanan krizin faturası ülkedeki ilk kadın kaptanına kesildi.

 Mısır’ın ilk kadın gemi kaptanı Marwa Elselehdar yüzlerce mil uzakta başka bir gemide olmasına rağmen Süveyş Kanalı’nı tıkanmasından sorumlu kişi olarak gösterildiğini ifade etti.

GEMİYİ SIKIŞTIRAN KİŞİ İLAN EDİLDİ, SESSİZLİĞİ BOZDU

Marwa Elselehdar, suçmalara yönelik sessizliğini İngiliz medyasına bozdu. Ever Given adlı yük gemisinin Süveş Kanalı’nda karaya oturduğu tarihte İskenderiye'de Aida IV adlı gemide ikinci kaptanı olarak çalıştığını kaydeden Elselehdar " İnternette yalan ve iftiralarla beni hedef gösterdiler. Bu koca bir yalan" dedi.

29 yaşındaki Marwa’nın kadın gemi kaptanı olması nedeniyle cinsiyeti nedeniyle hedef tahtasına oturtulduğunu ifade etti. İddialar karşısında şaşkına döndüğünü belirten Elselehdar, “Şoke oldum. Belki bu alanda başarılı bir kadın olduğum için ya da Mısırlı olduğum için hedef alınmış olabileceğimi hissettim, ama emin değilim.” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SU YOLUNDA SIKIŞMIŞTI 

Japon firma Shoe Kisen'in sahibi olduğu 400 metre uzunluğundaki (yaklaşık dört futbol sahası) 20 bin konteyner taşıma kapasiteli yük gemisi 24 Mart'ta kanal yolunda yakalandığı kum fırtınası sonrası rotadan çıkıp, kıyıya çarparak kanalda sıkışmıştı.Geminin sahibi Japon firma yaşanan olaydan iki gün sonra yaptığı açıklamada, geminin yeniden yüzdürülmesine yönelik girişimlerde zorluklarla karşılaşıldığını bildirmişti. Geminin Mısır’a günlük yaklaşık zararı 12-14 milyon dolar olduğu tahmin edilirken, The Ever Given’ın küresel ticarete verdiği günlük zararın ise 10 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti.Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Evergreen isimli dev yük demisi 7'nci günde kurtarıldı. Çalışmaların ardından gemi yüzdürülürken Mısır'ın Süveyş kanalı yetkilisi geminin hareket ettirilmesinin ardından kanaldaki trafiğin açıldığını bildirmişti. Mısır'ın 'Ever Given' kargo gemisinin şirketi Evergreen'den 1 milyar dolar tazminat talep edeceği ifade edilmişti.

YORUMLAR 29
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    kanalın dibi gömük gemiyi biraz fazla yükleyince gemi çökmüş çamura oturmuş kadının suçu ne yıllık 50 milyar para kazanıyorsun 100 milyonluk kanalını temizletmiyorsun birde fatura gönderiyorsun faturayı ödemiyorum kes elektriğimi kes telefonumu ödemiyorum
    Cevapla
  • uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    koca gemi bir kadına mı emanet edilmiş?
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlara gemi emanet edilemez mi? O kadın bir kaptan. Ne içtin sen?
    Cevapla
  • Cengaver 2 yıl önce Şikayet Et
    Covid 19 'u bu kadın üretip yaydı beyler
    Cevapla
  • Ahmett 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadının ismi Merve neden Marwa yazıyorsunuz?
    Cevapla
  • Asli 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin isminde Ahmet neden Ahmett yazdin cift t ile, Koskica haberden anladigin bunudur yani, DAYI
    Cevapla
  • ..... 2 yıl önce Şikayet Et
    Ergun isimli okuyucu, söylediğin çok ayıp, ne demek bana gelsin cezasını keserim. sen kimsin ki? Sen ceza keserken, Allah'ın da sana ceza kestiğini unutma. O ceza senin Ahiret hayatını ebedi etkileyecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...