Dikkat çeken ziyaret: NATO'dan Rusya'ya gözdağı!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizin had safhaya ulaştığı dönemde, NATO Askeri Komite Başkanı Stuart Peach, Lviv şehrine kritik bir ziyarette bulundu.

Dikkat çeken ziyaret: NATO'dan Rusya'ya gözdağı!
Dikkat çeken ziyaret: NATO'dan Rusya'ya gözdağı!
GİRİŞ 07.04.2021 23:13 GÜNCELLEME 07.04.2021 23:14
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde ateşkes süresinin geçtiğimiz hafta dolmasından sonra bölgede ciddi askeri hareketlilik başladı. Rusya, Ukrayna sınırı boyunca bu hafta başında 28 taburunu yerleştirirken, askeri sevkiyatlarını devam ettiriyor.

Kırım'ın ilhakı ile iki ülkesinde yaşanan gerginlik bir kez daha had safhaya ulaştı.

NATO'DAN UKRAYNA'YA 'ASKERİ' ZİYARET

Tüm bu gelişmelerin ışığında NATO'dan dikkat çeken bir ziyaret geldi. NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak ile Lviv şehrinde görüştü.

"BÖLGEDEKİ GÜVENLİK DURUMUNU ELE ALDIK"

Ukrayna Ordusundan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Peach ve Homçak, Ukrayna ve bölgedeki güvenlik durumunu ele aldı. NATO standartları kapsamında Ukrayna ordusunda reform sürecinin görüşüldüğü toplantıda, Peach, örgütün Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini bildirdi.

Homçak da ziyaretin stratejik ortaklığa verilen önemi gösterdiğini ifade ederek NATO ve Ukrayna ordusu arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Rusya ile catışabilir ama kesinlikle savaşmamalı Rusya'nın yüzde sekseni Türk toprağı nükleer haricinde Rusya bir süper güç değil Ukrayna'da Nato ya karşı üstünlük sağlayabilir Türk ler Rusya'nın dağılma ihtimaline hazır olmalı Kazakistanda çok büyük ortak yığınak yapmalı orta asya ve Rusya'yı Çin'e işgal ettirmemeli Moğolistan doğu Türkistan Japonya Kore Türk Seddi geçilmemeli
    Cevapla
  • ....vatandas .. 2 yıl önce Şikayet Et
    süper bir tespit ...ama rusya dagilir mi bence cok zor ..ayni anda 7 yerden catismasi cikmazi lazim misal japonyayla kurill adasi icin , tataristanla, dagestanla,estonyayla ,ukrainayla,kazakistanla, tschetchenistanla ,gürcistanla ...ozaman rusya carligi biter ...ama ondan önce iran ve irak parcalanmasi lazim kerkük ve mosulu alip güney aserbaycanla küzeyi birlestirmek icin ..aslinda daha önemli bu ...
    Cevapla
  • Ali Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna toprakları çoğunluğu gerek Rus Carligi gerekse SSCB zamanı Rusların Eline geçmiş olması sebebiyle Ruslar burda hak iddia ediyor... Ukrayna ve Ruslar ayni Slav kökenli olmasına rağmen Sovyetler dagildığında Ukrayna'nın yaklaşık yüzde 25i Rus kökenliydi bu oran şu anda yüzde 16 seviyesinde ... Putin'in korkusu bu yani Ukrayna'da rus azınlığın erimesi..Erirse Ukrayna iç işlerine karisamiyacak.. Bizim için bizden güçsüz Ukrayna komşu olmak Rus carligini ihya etme amacı güden Rusya'dan daha iyi.. Allah yardımcımız olsun..
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gorevimiz rusyayla ukranya arasinda bariscik bir arabuluculuk olsun
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Oyun Türkiye üzerine kurgulu Ukrayna felan hikaye Rusya ile Turkiyeyi ka3şı karşıya getirmek. Çinde Doğu Türkistan Rusya ile Kırım meselesini gerecekler. İyice ilişkileri bozacaklar Çooook diiiikkķaaattt. Oyuna gelmeyin sakın.
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Pkk.pyd.avrupa.amarika ortak gitsinsinler savassinlar
    Cevapla
  • İrfan fransadan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!