NYT: Johnson&Johnson’ın 62 milyon doz aşısı daha çöpe gitmiş olabilir

ABD’de üretilen Johnson and Johnson aşısının geçen haftaki 15 milyona ek olarak, 62 milyon dozunun da kullanılamaz hale gelmiş olabileceği açıklandı.

NYT: Johnson&Johnson’ın 62 milyon doz aşısı daha çöpe gitmiş olabilir
NYT: Johnson&Johnson’ın 62 milyon doz aşısı daha çöpe gitmiş olabilir
GİRİŞ 07.04.2021 23:00 GÜNCELLEME 07.04.2021 23:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

The New York Times'ın haberine göre, Baltimore’de bulunan Emergent BioSolutions tarafından koronavirüsü aşıları için bileşenlerin üretildiği fabrikada 62 milyon doz aşının daha kontamine olmuş olabileceği belirtildi. 

Fabrikada çalışanlar, şubat ayında farkında olmadan yaklaşık 15 milyon doz Johnson & Johnson aşısını AstraZeneca ile çapraz kontamine ederek kalıcı olarak mahvetti.

Ancak, haberde çöpe giden dozların bunun sınırlı kalmadığı ve aynı dönemde üretilen 62 milyon doz aşının da kalite kontrol testinden geçmesi gerektiğini belirtildi.

FABRİKA EN AZ 150 MİLYON DOZ AŞI ÜRETTİ

Bununla birlikte, aşıyı üreten, ancak şişeleme yapmayan fabrika, toplamda en az 150 milyon doz Johnson & Johnson aşısı üretti. Ancak, New York Times, bu dozların hiçbirinin kullanılmadığını, çünkü fabrikanın dozları halka dağıtmak için düzenleyiciler tarafından onaylanmadığını bildirdi.

YIL SONU HEDEFİ 1 MİLYAR DOZ

Öte yandan, Johnson & Johnson’dan önceki hafta yapılan açıklamada, yaşanan sıkıntıya rağmen Mayıs ayının sonuna kadar 100 milyon doz aşı üretme hedefinin tutturulacağı belirtildi. Şirketin 2021 yılı sonuna kadar üretmeyi planladığı doz miktarı ise 1 milyar doz olarak duyurulmuştu.

YORUMLAR 1
  • casablanka 3 yıl önce Şikayet Et
    bu naletlere güvenilmez ırk katliamı bile yapabilirler tez vakit kendi aşımızı sürmeliyiz piyasaya ama ondan da bi haber yok artık hikaye oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!