Bölgede tansiyon artıyor: ABD Türkiye'ye, Türkiye Rusya'ya bildirdi

Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi uyarınca, Akdeniz'den Karadeniz'e gidecek ABD savaş gemileri hakkında Moskova'ya bildirimde bulunduğu açıklandı.

GİRİŞ 10.04.2021 15:39 GÜNCELLEME 10.04.2021 15:39
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Rus haber ajansı Sputnik'e yapılan açıklamada, "ABD, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tarafı olarak sözleşmede Karadeniz'e giriş için öngörülen prosedürleri yerine getirdi. Türkiye, sözleşmeye uygun olarak Montrö'nün taraflarına ABD savaş gemilerinin Akdeniz'den Karadeniz'e gideceğini ve geri döneceğini bildirdi" denildi.

Rusya'dan Karadeniz'de askeri müdahale sinyali, ABD ve Türkiye'den açıklama

Türk Dışişleri kaynakları, ABD'nin 2 savaş gemisini Karadeniz'e göndermek için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne uygun olarak Türkiye'ye bildirimde bulunduğunu açıklamıştı. Kaynaklar, iki geminin ayrı ayrı 14 ve 15 Nisan'da Karadeniz'e çıkıp 4 ve 5 Mayıs'ta dönmelerinin planlandığını da aktarmıştı.

Erdoğan ile Putin arasında Ukrayna zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna konusunun konuşulduğu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye dair "Putin, Erdoğan ile görüşmesinde Ukrayna'yı provokatif eylemler yapmakla suçladı ve Montrö'nün korunmasının önemini vurguladı" açıklaması yapılmıştı.

RUS ORDUSU DOĞUDA KONUŞLANDI

Rusya ile Ukrayna arasında son dönemde gerginlik iyice arttı. Kiev Moskova'yı, Moskova Kiev'i suçlarken, Rus yönetiminin Ukrayna'nın doğusuna askeri yığınak yaptığı görüldü.

Rusya'dan dikkat çeken Karadeniz Filosu kararı

MOSKOVA FİLOYU KAYDIRIYOR

Rusya Ordusu, Ukrayna ile artan gerilim üzerine Hazar Filosu'nun amfibi bot ve çıkarma gemilerini, Karadeniz Filosu'na transfer etme kararı aldı. Rusya'nın Hazar Filosu’na ait 10'dan fazla amfibi gemiyi Hazar'dan Karadeniz'e transfer ederken Don ve Volga Nehirlerini kullanacağı tahmin ediliyor.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 73
  • Murat Koç 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna bu işin neresinde bilmiyorum ama rusya ile turkiyenin arasını bozmak için yapılan bazı dümenler var olduğu kanısındayım çok mantıklı hareket etmeliyiz
    Cevapla
  • Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak Suriye gibi girmeyin araya.. Kendinizi savunmaya alın yeter. Ateş topu nereden nereye dönebilir oyuna gelmeyin... Rusya güç sahibiyim diyor.. Ukrayna'da AB ve abd nin ipiyle oyuna gelip cesaretleniyor.. AB abd ateşi fitilleyip uzaktan seyredecek rusları test edecekler çünkü rusya Ab ve abd için tehlike arz etmekte ve edecek.
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi 4 tane teröriste satan abd ab natonun yanında ne işi var bunu bu millete açıklayın
    Cevapla
  • Obur 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha butundümen islam coğrafyasini bitirmek buraya buyuk israili kurmak olurmu olmaz ama bunlarin dumeni bu allahin izniyle bu coğyalardaki ummet uyandi artik .....kusacaklar allahin izniyle san mayin bu millet ölür sakinha onlara ölü demeyin onlar rableri katinda riziklanirlar siz bilmessiniz allah bilir allah bizede şehitliği nasip etsin amin
    Cevapla
  • Obur 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato kim abd nin yancilari abd nin asil muttefiği ingiltere israil turkiye natodan çiksin nato biter abd nin natoya bi katkisi varmi yok natonun abd ye katkisi varmi var butun nato ulkelerine silah satiyor natoyu kullanarak devletleri tehdit şantaj gerilimle oyaliyor sikiştimi natoya sariliyor nato olmasa çinle kore bunlari çoktan ham yapmişti abd ne yapiyor kendi yaptiği düşmanlik yetmez gibi natoyu kullanip bize karşi komşularimiza karşi tehdit oluşturuyor ver bunlari çinin eline aynayi konyayi öğrensinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü