Ürdün Kralı ve eski Veliaht Prensi Hamza, krizin ardından birlikte görüntülendi

Ürdün Kralı 2. Abdullah ve eski Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin, ‘Ev hapsi’ krizinin ardından bağımsızlık günü kutlamalarında ilk kez birlikte görüntülendi.

Ürdün Kralı ve eski Veliaht Prensi Hamza, krizin ardından birlikte görüntülendi
Ürdün Kralı ve eski Veliaht Prensi Hamza, krizin ardından birlikte görüntülendi
GİRİŞ 11.04.2021 15:29 GÜNCELLEME 11.04.2021 17:49

Ürdün'de eski veliaht prensi Hamza bin Hüseyin, ev hapsine alındığını açıklayıp, yönetimi yolsuzluk ve beceriksizlikle suçlamıştı. Suçlamaların ardından eski Veliaht Prens ilk kez Kral Abdullah ile birlikte görüntülendi.

BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KUTLAMALARINDA GÖRÜNTÜLENDİ

 Ürdün Kralı 2. Abdullah ve eski Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin, ‘Ev hapsi’ krizinin ardından Ürdün’ün bağımsızlık günü kutlamalarında ilk kez birlikte görüntülendi. Hamza bin Hüseyin geçtiğimiz günlerde Kral Abdullah'a hitaben kaleme aldığı mektupta, bağlılığını bildirmiş, Kral'ın hizmetinde olacağı yeminini etmişti. Yeminden sonra Kral ile Veliaht Prens ilk kez bir arada görüldü.

ÜRDÜN'DE DARBE GİRİŞİMİ İDDİALARI

Ürdün'de "Ülkenin istikrarına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle" 20 kişinin gözaltına alındığını ve Kral 2. Abdullah'ın kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin'in de Amman'daki evinde gözetim altında tutulduğu belirtilmişti.

Filistin, Mısır, Irak, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), ülke güvenliği ve istikrarının korunması için alınan tüm kararlarda Ürdün'ü desteklediğini açıklamıştı.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!