Kral Selman onayladı! Teravih namazı kararı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Ramazan ayında Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de teravih namazlarının 10 rekat kılıonacağını onayladı.

Kral Selman onayladı! Teravih namazı kararı
Kral Selman onayladı! Teravih namazı kararı
GİRİŞ 11.04.2021 23:32 GÜNCELLEME 11.04.2021 23:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan İki Kutsal Cami İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdul Rahman Al Sudais, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Covid-19 salgını nedeni ile Ramazan ayında Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de teravih namazlarının 20 rekat yerine 10 rekat olarak kılınmasını onayladığını duyurdu.

Suudi Arabistan’da salı günü başlayacak Ramazan ayına sayılı günler kala, Suudi Arabistan İki Kutsal Cami İşleri Genel Başkanı Şeyh Abdul Rahman Al Sudais’den teravi namazları ile ilgili açıklama geldi. Al Sudais, , Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Covid-19 salgını nedeni ile Ramazan ayında Mekke’de bulunan Mescid-i Haram ve Medine’de bulunan Mescid-i Nebevi’de teravi namazlarının 20 rekat yerine 10 rekat olarak kılınmasını onayladığını duyurdu. Alınan kararın ardından iki kutsal camide kılınacak olan teravi namazlarına değinen Al Sudais, namazların ihtiyati tedbirler ve önleyici protokollere kesinlikle uygun olacağını belirtti.

Al-Sudais, kararın Kral Selman'ın her iki camide de ibadet edenlerin tüm uluslararası sağlık standartlarını karşılayan güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için mevcut tüm araçları kullanma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan'da toplam vaka sayısı 398 bin 435’e, toplam can kaybı ise 6 bin 754’e ulaştı.

YORUMLAR 6
  • Trabzon 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bi işler karistiyor bunlar 10 u kılan 20 yi de kılar. Saçmalamayın. Adam gibi kılın teravihleri.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sünette olan 8 ve 12 dir.20 Rekaat Hz.Ömer(R.A.) zamanında kılınmıştır.İsteyenler 8.12 ve 20 rekaat kılabilir.
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kral namazın kaç rikkat kılınacağına karıştığına göre cennetede nasıl gidileceğini biliyordur. Hangi hadise dayanarak bu kararı aldığını yazılmamış.
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    hadislere göre minümum 2 rekaattır.
    Cevapla
  • Ferdun 3 yıl önce Şikayet Et
    Geri kalanlar evde kılınır. Peygamberimiz de bizzat uygulamış.
    Cevapla
  • Başk. 3 yıl önce Şikayet Et
    10 rekat olsa, yine zaman uzayacak, çünkü her gün bir cüz ile ayni zamanda hatimde yapılmış oluyor olacak. Yani daha fazla kıyamda kalınacak. Acaba her gün bir cüz yerine acaba yarım cüzmü okunarak teravih eda edilecek, bakalım pazatersi akşam belli olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı