Lancet: İngiliz mutasyonu korkulduğu kadar şiddetli değil

Lancet, İngiliz mutasyonun diğer varyantlara göre ciddi hastalık, ölüm veya diğer klinik sonuç risklerinde hiçbir fark bulunmadığını açıkladı.

Lancet: İngiliz mutasyonu korkulduğu kadar şiddetli değil
Lancet: İngiliz mutasyonu korkulduğu kadar şiddetli değil
GİRİŞ 13.04.2021 12:37 GÜNCELLEME 15.04.2021 08:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dünyanın en çok tanınan tıp dergilerinden The Lancet tarafından yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, ilk olarak İngiltere'de tanımlanan B.1.1.7 varyantının hastanede yatan hastalarda daha ciddi hastalıklara neden olmadığı açıklandı.

Hakemli tıp dergisi tarafından yayımlanan çalışmada, geçtiğimiz yıl Kasım ve Aralık aylarında İngiltere’deki hastanelere kabul edilen 496 Kovid-19 hastasından oluşan bir grup analiz edilirken, B.1.1.7 adı verilen İngiltere mutasyonu ya da diğer mutasyonlarla enfekte olmuş hastalardaki sonuçlar karşılaştırıldı.

"İNGİLİZ MUTASYONU İLE DİĞER MUTASYONLAR ARASINDA HİÇBİR FARK YOK"

Çalışma ve analizin sonucunda B.1.1.7 (İngiliz mutasyonu) ve diğer varyantları olan hastalar arasında ciddi hastalık, ölüm veya diğer klinik sonuç risklerinde hiçbir fark bulunmadığı tespit edildi.

Araştırmacılar, "Gerçek dünyaya dayanan verilerimiz, B.1.1.7 ile hastaneye yatırılan hastaların durumlarının, olmayanlara göre belirgin bir şekilde farklı olmadığına dair güvence sağlıyor" dedi.

"AŞILARIN ETKİLİ OLMA OLASILIĞI YÜKSEK"

Lancet tıp dergisinde yayınlanan ayrı bir çalışma, İngiliz mutasyonu ile diğer varyantlar kıyaslandığında yeniden enfekte olma oranının pek farklı olmadığını ve bu sebeple aşıların İngiliz varyantına karşı etkili olma olasılığının yüksek olduğunu tespit etti.

"YÜZDE 40 İLA 70 DAHA BULAŞICI"

Daha önce yapılan çalışmaya göre İngiliz insanları, İngiliz varyantının diğer varyantlara göre yüzde 40 ila yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtmişti.

Lancet'te yayınlanan çalışma da B.1.1.7'nin daha bulaşıcı olduğuna dair önceki bulguları doğruladı.

Geçtiğimiz gün ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), B.1.1.7 olarak bilinen İngiltere mutasyonu vakalarının ülkede en yaygın koronavirüs türü haline geldiğini bildirmişti.

FAHRETTİN KOCA: "YENİ VAKALARIN YÜZDE 85'İ İNGİLTERE MUTASYONU"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, son haftalarda çok sayıda mutant ve varyant virüs tespit ettiklerini bildirerek, "Yeni vakaların yüzde 85'i İngiltere mutasyonu kaynaklıdır. Virüsün değişime uğramış bu şekli, ilk corona virüse göre daha hızlı yayılmaktadır. Bugün, virüsün dünyada yaygın olan tipi budur" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 10
  • KEPCECİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 1 ay turist yollamayacakya bu gün 1 ay kapanma olur dolar gelmeyecek
    Cevapla
  • HASAN DEMİRCAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada sayın Koca daha yeni halkı ,biraz daha korkutmak için bu mutasyonun daha tehlikeli ve ölümcül olabileceğini söylemişti.GÖZÜMÜZ AYDIN
    Cevapla
  • Aber 2 yıl önce Şikayet Et
    Agzina saglik! Önceki senelerde zaturreden olenler hangi hastaliklara giriyor acaba? 2018de tuik verisi 31 bin civari kisi zaturreden oldu.peki zaturre ve korona arasında ne gibi farklılıklar var acaba?
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel kadar başınıza taş düşsün emi. İnsanlar ölüyor siz hala kendinizi tatminle uğraşıyorsunuz. Ya bi gidin warcraft oynayın lüzumsuzluk yapmayın.
    Cevapla
  • sayınnn 2 yıl önce Şikayet Et
    küresele hizmet işte
    Cevapla
  • B117 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun sebebi İngiliz turistlere kapıları sonuna kadar açmak olabilir mi acaba?
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    nesini takdir edeceğiz bu felaket tellalarının
    Cevapla
  • Sealmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var ingiliz tursit gelmiyor bile. Domuz gribinin domuzlarla ne kadar alakası varsa o kadar. Biz geçiş ülkesiyiz ,Yeni zelanda veya avustralya gibi değiliz. Mecburuz yani ülkemizden dışarı giden de var gelen de. Ada ülkesi olanlarda bile çok hastalık oluyor bizde de normal. Bir de sağlık bakanlığını takdir edin be . Hep eleştiri ,hep eleştiri.
    Cevapla
  • misafir... 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu duyan hemen normalleşmeye başlar.
    Cevapla
  • korkut atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle haberlerle gelin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…