Fransız bakan: Türkiye'ye yaptırıma hazırız

Fransız bakan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve diğer bölgelerde saldırgan davranış biçimini seçmesi durumunda AB ülkelerinin yaptırım uygulayacağını belirtti.

Fransız bakan: Türkiye'ye yaptırıma hazırız
Fransız bakan: Türkiye'ye yaptırıma hazırız
GİRİŞ 14.04.2021 10:55 GÜNCELLEME 15.04.2021 08:08
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune, Türkiye ile ilgili tepki çekecek açıklamalarına bir yenisini ekledi. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel arasında yaşanan "koltuk krizi" üzerine konuşan Beaune, suçu Türkiye'ye atmıştı.

Ursula von der Leyen'in Michel ve Erdoğan'dan ayrı bir koltukta oturtulmasının bir çeşit tuzak olduğunu öne süren Beaune, "Türkiye kötü davrandı. Bu bize karşı yapılmış kasıtlı bir sorun" ifadelerini kullandı.

Bu kez Fransa Ulusal Meclisi'nde konuşan Beaune, konuyu yaptırım tehdidine getirdi. Türkiye'nin Akdeniz'de ve Avrupa ile ilişkilerde karar vermesi gerektiğini söyleyen Beaune, "Türkiye gerilimi azaltmayı mı yoksa agresif duruşunu sürdürmeyi mi seçeceğine karar vermeli. Her iki durumda da Avrupa yanıt vermeye hazır olacak. Tedbirlerimizi hazırladık. Yaptırımlar da dahil olmak üzere gerekirse bunları uygulayabiliriz" dedi.

Avrupa'nın gerilimden yana olmadığını ancak çıkarlarını korumaya çalıştığını savunan Beaune, Ankara'nın göndereceği sinyalleri yakından izlediklerini ifade etti. Türkiye'nin Yunan karasularından gemilerini çekmesinin pozitif bir adım olduğunu vurgulayan Beaune, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ise yanlış yönde bir adım olduğunu aktardı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 91
  • Orhan DOĞRU 2 yıl önce Şikayet Et
    Zavallılar. bunları kendi haline bırakmak lazım.
    Cevapla
  • Neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Zavallıcık esmesende gürle acizliğinizle yok olun
    Cevapla
  • hatirla 2 yıl önce Şikayet Et
    gene boyle biseye kalkmistiniz bunlar ya aptal ya cahil. reno vs asil biz size uygularsak skinti
    Cevapla
  • Kanuni 2 yıl önce Şikayet Et
    Git aynaya bak alçak...! Ruanda da,mali de yaptığınız katliamlarin kanı halen kurumadı...cezayiri saymadık bile..! Saldırgan kim..!utanmaz?küstah lejyoner..!
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyanın artık milleeeeet. 80 milyonun üstünde nüfusumuz var ve istediğimiz ülkeyi boykot ederek hizaya getirebiliriz. Fransız mallarını almayı bırakın artık yada şikayet etmeyi kesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!