AİHM, Çeçen mülteciyi sınır dışı ederek Rusya’ya gönderen Fransa’yı uyardı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Çeçen bir mülteciyi sınır dışı ederek Rusya’ya gönderen Fransa’dan, bu tür kararlarda daha dikkatli davranmasını istedi.

AİHM, Çeçen mülteciyi sınır dışı ederek Rusya’ya gönderen Fransa’yı uyardı
AİHM, Çeçen mülteciyi sınır dışı ederek Rusya’ya gönderen Fransa’yı uyardı
GİRİŞ 16.04.2021 02:13 GÜNCELLEME 16.04.2021 02:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AİHM tarafından yayımlanan kararda, Paris yönetimine bir mültecinin sınır dışı edilmesi durumunda karşılaşacağı söylediği riskleri daha iyi değerlendirmesi gerektiği uyarısı yapıldı.

Ülkedeki "sığınmacı" statüsü resmi makamlarca kaldırılsa da bu kişinin halen sığınmacı olduğu belirtilen kararda, Fransa’nın sınır dışı edildikten sonra bu kişinin kötü muameleyle karşılaşmayacağını tam ve titiz şekilde teyit etmesi gerektiği vurgulandı.

Kararda, Fransa’nın Çeçen mülteciyi sınır dışı etmesi kararının, İnsan Hakları Sözleşmesinin 3. maddesinde yer alan "işkencenin yasaklanması" kuralını usul yönünden ihlal etme riski taşıdığı ifade edildi.

Fransa’nın 9 Nisan’da sınır dışı ettiği Çeçen kökenli Rus mülteci Magomed Gadayev, uçakla gittiği Rusya’da kaçırılmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Fransanin Cezayerini yaptigi katliamı neden tasnimiyor neyi bekliyorsuz onlar özel olarak ermeniler icin ermenileri koruyan kanun dahi cikardilar yani fransada birkisi ermenlilerin katlimaina itiraz edse dahi alacagi ceza inkarı durumunda suçu işleyene 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası ön görüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor