Fransa ve Yunanistan çıldırdı! Türkiye'den iki ülkeye nota

Atina, Fransız gemisiyle Doğu Akdeniz'de Türk kıta sahanlığını ihlal etti. Türkiye, Yunanistan ve Fransa elçilerini çağırarak çok sert dille uyardı.

Fransa ve Yunanistan çıldırdı! Türkiye'den iki ülkeye nota
Fransa ve Yunanistan çıldırdı! Türkiye'den iki ülkeye nota
GİRİŞ 20.04.2021 08:26 GÜNCELLEME 20.04.2021 08:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın geçen perşembe günü Ankara'da temaslarda bulunduğu sırada, Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne ait "Elli" isimli fırkateyn ile fırkateynin refakat ettiği Fransız bilimsel araştırma gemisi "L'Atalante"in Doğu Akdeniz'de Türkiye kıta sahanlığını ihlal etmelerine, Ankara'nın olayın hemen ertesinde son derece sert diplomatik tepki gösterdiği öğrenildi.

Geçen cuma günü Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Yunanistan ve Fransa'nın Ankara büyükelçileri, benzer girişimin bir daha olmaması için sert ifadelerle uyarıldı.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre; iki ülkeye de "korsanlık notası" verildi.

Doğu Akdeniz'de izinsiz olarak Türk kıta sahanlığına giren Fransız araştırma gemisi ve Yunan fırkateyni, Türk donanması tarafından uzaklaştırılmıştı.

YANIT HAKKI SAKLI BIRAKILDI

Edinilen bilgiye göre, Doğu Akdeniz'de Türk kıta sahanlığına yönelik ihlal üzerine Ankara diplomatik yollardan tepki gösterme kararı aldı. Yapılan davet üzerine Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis ile Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, bakanlıkta ilgili birimde yaptıkları yüz yüze görüşmede sert ifadelerle protesto edildi. Her iki büyükelçiye, benzer bir şekilde Türkiye'nin kıta sahanlığının ihlal edilmesi durumunda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gereken yanıtı verme haklarının bulunduğu mesajı özellikle bildirildi.

TÜRK FIRKATEYNİ KOVALADI

Türkiye'nin diplomatik yoldan protestosuna rağmen gemiler bölgeden uzaklaşmayınca bu kez Türk Deniz Kuvvetleri devreye girdi. Geçen cumartesi günü bölgeye gönderilen bir Türk fırkateyni, hem Fransız araştırma gemisine, hem de Yunanistan'ın "Elli" fırkateynine "Bölgeyi terk edin" uyarısı yaparak, aksi durumda gerekeninin yapılma hakkının saklı olduğu mesajını verdi. Uyarının ardından her iki gemi de bölgeden ayrıldı.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / UĞUR ERGAN
YORUMLAR 13
  • 01adana 2 yıl önce Şikayet Et
    başınıza çıkacak var hele dur baalım
    Cevapla
  • Koca Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlıların başka ülkelere güvenerek bize dayılanmasın bu kez İyon Denizine hatta Atlas Okyanusuna kadar yüzerler...
    Cevapla
  • Erğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist ülkeler Yunanistanı üzerimize salarak, Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyorlar. Amerika, İngiltere,Fransa,İsrail ve diğer Avrupa ülkeleri hazır bekliyorlar.
    Cevapla
  • ANTI ARAP 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunana ne zaman gömecegiz ?
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunan çok şımardı. Anı saldırıyla tüm askeri gücünü yok edelim bunlar barış masalını anlamıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı