Doğu Akdeniz'de 7 ülkeden fil yürüyüşü

Yunanistan'ın önayak olduğu ve Ege ve Doğu Akdeniz'i kapsayan "İniohos 21" adlı tatbikat 7 ülkenin katılımıyla devam ediyor.

GİRİŞ 20.04.2021 09:11 GÜNCELLEME 20.04.2021 15:42
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın önayak olduğu ve Ege ve Doğu Akdeniz'i kapsayan "İniohos 21" adlı tatbikat 7 ülkenin katılımıyla başlamıştı.

Türkiye karşıtı askeri ittifaklarını genişletmeye çalışan Yunanistan'ın ABD, Fransa, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Güney Kıbrıs ve İspanya'dan 100 savaş uçağıyla Atina'ya 280 km uzaklıktaki Andravida Hava Üssü'ndeki tatbikatı sürüyor.

Ege ve Doğu Akdeniz'de 100 savaş uçağı ve İHA'larla tatbikat başlattılar

Önceki gün 33 uçak ve helikopterle pistte "fil yürüyüşü" gösterisi yapıldı.

Bugün Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in de tatbikatı izlemeye gideceği bildirildi.

FİL YÜRÜYÜŞÜ NEDİR?

Fil yürüyüşü askeri terminolojide, tehlike söz konusu olduğunda savaş uçaklarının mümkün ola en kısa sürede havada olmaları için tam yüklü olarak pist başında hazır olmaları anlamına geliyor. Bu yürüyüşler aynı zamanda, pilotların takım çalışması yeteneğini artırma, askeri üslerde hava-yer reaksiyonunun ölçülmesi ve güç gösterisi gibi amaçlarla da gerçekleştiriliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 41
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hazırlıkların yunan kendisine takviye için yapıldığını zannediyor.. Zavallı yunan beleş mezarcıları... Bu hazırlık Ukrayna Rus savaşına ileri safhalarına dönük hazırlıktır. Dedeağaca yapılan yığına B.trakya Bulgaristan Romanya üzerinden ihtiyaç hasıl olması halinde Ukraynaya takviye güç gönderlmesidir. Boğazları kulanmadan karayoluyla Bulgaristan Roamanya Ukarynaya hattını açık tutma planıdır. Rusyayı daha fazla kızdırmamak için bu şekilde davranıyorlar Bemin yorumun bu şekilde...
    Cevapla
  • hakan turan 2 yıl önce Şikayet Et
    toplasan istanbulun nüfusu kadar nüfusları var namussuzların...
    Cevapla
  • İbrahim özkul 2 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin farketmez
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    fil yürüyüşü yapsanız kaç yazar eşşek yürüyüşü yapsanız kaç yazar tiye alırız geçeriz
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    chp-hdp-ip-sp bayram ediyorlar. kılıçdaroğlu ne diyor. herşeyi kamulaştırdığımiz vakit herkes faydalanacak. yani bu demek ki Ataturk zamanında kurulan ucak fabrikası gibi hepsi tuzla buz olacak, ülkemizde eskiden olduğu gibi kaos ortamı eksik olmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor