Moskova'dan NATO ve Kiev'e uyarı

Moskova yönetimi, Kiev ve NATO’yu Donbass’ta gerginliği yükselticek hareketlerden uzak durmaya çağırdı.

Moskova'dan NATO ve Kiev'e uyarı
Moskova'dan NATO ve Kiev'e uyarı
GİRİŞ 21.04.2021 09:49 GÜNCELLEME 21.04.2021 12:30

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim sınır hattında devam ediyor. Bölgede olası bir operasyon ihtimaline karşı NATO da dahil olmak üzere pek çok oluşum ve ülkeden destek açıklamaları gelirken, Rusya'dan bu destek mesajlarına cevap geldi.

Moskova yönetimi, Kiev ve NATO’yu Donbass’ta gerginliği yükselticek hareketlerden uzak durmaya çağırdı.

NATO VE KİEV'E UYARI

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Pyotr İlyiçev, Ukrayna ve NATO’nun askeri hazırlıklara devam ettiğini, Moskova’nın Kiev ve İttifak’taki partnerlerine Donbass’ta gerginliği tırmandıracak eylemlerden kaçınması çağrısı yaptığını söyledi.

İlyiçev, Rusya’nın şu anda Donbass’la ilgili olarak acil bir BMGK toplantısı çağrısı yapmak gibi bir planı olmadığını, sahadaki durumun gidişatına bağlı olarak hareket edeceğini ifade etti.

"İSTİKRARSIZLAŞTIRACAK EYLEMLERDEN KAÇINMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

“Kiev ve NATO ülkeleri Rusofobik propaganda kampanyalarına ve askeri hazırlıklarına devam ediyor” diyen İlyiçev, “Sonuç olarak bunlar yalnızca Donbass’taki gerginliğin tırmanmasına neden oluyor. Bu bağlamda onları Ukrayna’nın doğusundaki durumu daha da istikrarsızlaştıracak eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” açıklamasını da yaptı.

ZELENSKY'NİN GÖRÜŞME ÇAĞRISINA CEVAP

İlyiçev, Rusya’nın bölgedeki krizin yalnızca siyasi ve diplomatik yolla çözülebileceğini savunduğunu ekledi.

Moskova’dan Sputnik’e konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Donbass’ta görüşme teklifi etmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Kiev gerçekleri kabul etmekten korkuyor. Kiev, Rusya ile değil, Donbass’ta yaşayan kendi vatandaşlarıyla savaşıyor. Bu nedenle Zelenskiy’nin Putin ile değil, (Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis) Puşilin ve (Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid) Paseçnik’le görüşmesi gerekiyor.” 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı