Ukrayna'da savaşa hazırlık: Resmen onay verdiler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, yedek statüdeki kişilerin seferberlik ilan edilmeden askere çağrılmasına izin veren yasayı onayladı.

Ukrayna'da savaşa hazırlık: Resmen onay verdiler
Ukrayna'da savaşa hazırlık: Resmen onay verdiler
GİRİŞ 21.04.2021 11:34 GÜNCELLEME 21.04.2021 11:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerilim devam ediyor. İki taraf da sınır hattına yüklü miktarda yığınak yaparken, Kiev'den yeni bir askeri hazırlık geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, yedek statüdeki kişilerin seferberlik ilan edilmeden askere çağrılmasına izin veren yasayı onayladı.

YEDEK SUBAYLARA ÇAĞRI

Rusya ile ülkenin doğusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Mart ayı sonunda Ukrayna parlamentosundan geçen yasa Ukrayna ordusunda silah başındaki asker sayısının önemli ölçüde artırılmasına olanak sağlıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu sayede askeri birliklerin hızlı bir şekilde yedek kuvvetlerle donatımı mümkün kılınacak ve saldırı anında birliklerin savaşma kapasitesi artırılacak" ifadesi yer aldı.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Kiev ve Moskova, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbass'ta 2014 yılından beri süren çatışmalarda tansiyonun yeniden yükselmesinden dolayı birbirlerini suçluyorlar. Ukrayna çatışmalarda 14,000 kişinin hayatını kaybettiğini söylüyor.

Ukrayna, Batılı müttefikleri ve NATO Rusya'yı Ukrayna sınırına ve Kırım'a "provakatif" bir şekilde asker konuşlandırmak ile suçlarken Rusya, ABD ve NATO'yu Karadeniz'de "provokatif eylemlerde" bulunmakla suçluyor.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 6
  • kapiş 3 yıl önce Şikayet Et
    olum siz manyakmısınız rusya ile savaşılırmı dombasıda kaybediceksiniz hatta kırımdan yukarısınıda kaybediceksiniz bırakın bu işleri abd nin gazına gelmeyin bize neler yapıyolar görmüyomusunuz göstere göstere teröristlere silah veriyolar akıllı olun oturun oturduğunuz yerde
    Cevapla
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın düşmanlarının başkent ve şehirlerine kikitlenmis sadece emir bekleyen 2000 den tomwork balistik füzeleri var.suan o füzeyi kirve ve diğer şehirlere attığında Ukrayna silinir haritadan. 3 füze ukraynayi yokediyor. . Bu lar ışıktan kat kat hızlı gidior. Ukrayna Rusya'yı bunlara muhtaç bırakırsan salavat getir
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ukrainayi korusun
    Cevapla
  • su uyur 3 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bilmem türkiye çok çok büyük tehlike altında. üstelik tehlike bir tane değil ve bu tehlikeler küçük tehlikeler de değil. su uyur düşman uyumaz. güvenliğimizi ve silahlarımızı geliştirmeliyiz. operasyonel profesyonel vurucu gücümüzü ve savunmamızı hem büyütmeli hem geliştirmeli ve güçlendirmeliyiz.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ula , milleti ABD ye yem ettiniz. Rusyayla başetmeniz mümkün mü ? Bir şekilde anlaşma yoluna gidin . Türkiyeyi hiç işin içine karıştırmayın. ABD nün yeni oyunu bizi de buna bulaştırmak . Suriyede mecburen bulaştık . Burada bulaşmasak iyi olur.
    Cevapla
  • Nusaybin 3 yıl önce Şikayet Et
    Konuşma Korkak Zafer Müslümanların Yaşaşın Abd Kürtler İngiltere Türk silahlı kuvvetleri Yaşasın Nato Rusya Ve Çin den Korkan Kemiğini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu