Rusya, Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çekme kararı aldı

Rusya Savunma Bakanı orduya, Karadeniz yakınlarındaki NATO tatbikatında olumsuz gelişmeler yaşanması halinde, derhal müdahaleye hazır olunması talimatı verdi.

Rusya, Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çekme kararı aldı
Rusya, Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çekme kararı aldı
GİRİŞ 22.04.2021 15:02 GÜNCELLEME 23.04.2021 06:29
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Güney Askeri Bölgesi ve Hava İndirme Birlikleri'nin ani denetimler kapsamında Kırım'daki Opuk poligonunda gerçekleştirdiği tatbikatı yerinde takip etti.

Şoygu burada orduya, Karadeniz yakınlarındaki NATO tatbikatında olumsuz gelişmeler yaşanması durumunda derhal müdahalede bulunmaya hazır olma talimatını verdi:

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kırım'da tatbikatı yerinde takip etti.

"Defender Europe tatbikatının yapılacağı bölgelerdeki durumu izlemeye devam edin ve olumsuz gelişmeler görülmesi halinde derhal müdahalede bulunmaya hazır olun.

NATO birliklerinin Defender Europe 2021'in yapılacağı bölgelere intikalini dikkatli bir şekilde izliyoruz. Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'da NATO birliklerinin ve askeri kargoların karşılanması için koordinasyon merkezleri kuruldu. İttifak birliklerinin ana koalisyon gruplarından biri Karadeniz'e konuşlandırılıyor. Şu anda Yunanistan limanlarına silah, asker ve özel teçhizat getiriliyor."

Bölgede, NATO öncülüğünde çok sayıda ülkenin katılımıyla "Defender Europe 2021" adlı tatbikat düzenleniyor.

Rusya'dan Kırım'da askeri tatbikat: 10 bin asker, 40 savaş gemisi...

ASKERLER SINIRDAN ÇEKİLİYOR: "KIŞLALARINIZA DÖNÜN" EMRİ

Şoygu ayrıca, Kırım ve sınır hattındaki tatbikatlarının hedefine ulaştığını, ani denetimlerin de sonlandırılmasına karar verdiğini söyleyerek, tatbikatların cuma günü (yarın) sona ermesinin ardından askerlere, 1 Mayıs'a kadar kışlalarına dönme emri verdi.

Rus ordusu, Kırım'da çok sayıda savaş gemisi, savaş uçağı ve binlerce askerin katıldığı büyük tatbikatlar düzenledi.

Rusya'dan Türkiye'ye şoke eden İHA ve SİHA tehdidi

"Ani denetim hedeflerine eksiksiz olarak ulaşıldığını düşünüyorum. Birliklerimiz, ülkeyi güvenli şekilde savunma kapasitesine sahip olduklarını ortaya koydu. Buna bağlı olarak Güney ve Batı Askeri Bölgeleri'ndeki ani denetimlerin sonlandırılmasına karar verdim."

ZELENSKİY: KARARDAN MEMNUNUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, sınırdaki asker sayısının azalmasının gerilimin de azalması anlamına geleceğini söyleyerek bu kararı olumlu karşıladığını belirtti. Ülkesinin barış istediğini vurgulayan Zelenskiy, uluslararası ortaklarına da desteklerinden ötürü teşekkür etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    1. Dünya savaşının başlangıç noktası Türkiyeyi savaşa sokmasını sağlayan rus limanlarını kasıtlı bombalattıran ittihaki terakkicilerdir.Sonrası belli balkan ülkelerinin bağımsızlık vaadeden rusya arkasından mora ayaklanması ve ve çapulcuların başını çektiği haraket ordusu dedikleri zibidilerin osmanlı hanedanın o zamanın fetöcülerin kendi tezgahladığı tuzağı saray erkanına yıkıp teslim alması amaç aynı o yüzden bize gerçek tarihimizi öğretmedilerki aynı senaryoları tezgahlamak için halk uyanmasın bu şekilde tezgahlarını daha kolay yapmak için
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi kanal yaptırın da karadenize rahat girip çıksın amerika. Sonra nasıl olsa suçu Cehapeye yada ittihat ve terakkicilere atarsınız. Amerikaya kim yardım ediyor bak bakalım.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Rahat ol rusya nato sadece müslüman katleder sana saldırmaz
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Türkiye ile Rusyayı savaşa sokup, sonrasında sırtını dönüp 2. İsrail(PKK devletini) kurmayı amaçlıyor.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rus-ukranya geriliminde, tarafsız olması lâzım. Siha ukraynaya satmak doğru bulmuyorum. Çünkü S-400 alması, Rusya 'dan aldık. ABD bize savunma hava sistemi satmak bize istemedi.
    Cevapla
  • Azerbaycan Turku 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin bir birinizi soysuz kopekler,Allahin qezebi ustunuzden askik olmasin INSAALLAH,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!