Skandalın ardından Miçotakis'ten açıklama! itiraf etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'de yaşanan Nikos Dendias skandalıyla ilgili itirafta bulundu.

Skandalın ardından Miçotakis'ten açıklama! itiraf etti
Skandalın ardından Miçotakis'ten açıklama! itiraf etti
GİRİŞ 23.04.2021 00:48 GÜNCELLEME 23.04.2021 00:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

 Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini belirterek, "Görüşme olacak çünkü konuşmamız gerekiyor. Görüşmenin gecikmeyeceğine inanıyorum." dedi.

Miçotakis, özel bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin soruya Miçotakis, "Erdoğan ile bir araya geleceğim. Bunun ne zaman olacağını söyleyecek durumda değilim. Görüşme olacak çünkü konuşmamız gerekiyor. Görüşmenin gecikmeyeceğine inanıyorum." yanıtını verdi.

Miçotakis, iki ülke arasındaki sorunların çözümü için tek çerçevenin uluslararası hukuk olduğunu savunarak, "Türk-Yunan ilişkilerinin artık Türkiye-Avrupa ilişkilerine dönüştüğünü" ileri sürdü.

İki ülke arasındaki farklılıkların net olduğunu ancak Türkiye ile aralarında bir "modus vivendi" (yaşayış tarzı) bulunmasını arzu ettiğini kaydeden Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ankara ziyaretinin "kusursuz" olduğunu öne sürdü.

DENDIAS SKANDALINI İTİRAF ETTİ

Miçotakis, Dendias'ın konuyu ele alma şekli ve Türkiye ile diyalog sürecine ilişkin şunları kaydetti:

"Kamu önündeki tartışmalar belki nadirdir ancak aynı zamanda da yararlı olabilir çünkü dostluk başka alışveriş başka. Biz, uluslararası ilişkilerimizde uluslararası hukuk kurallarından başka bir şey istemiyoruz. Kimsenin amacı kavga etmek değildi. Verilen talimat hiçbir tahriki yanıtsız bırakmamaktı. Diyalog çerçevesi mevcuttur. İstikşafi görüşmeler devam etmekte ve diyalog kesilmemektedir."

YORUMLAR 14
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğin ucuz dolandırıcı bunlar dam yerine koymamak lazım alışmışlar iyi bir ders vermek lazım bunlara zamanı gelmiş 500 yıl bunlara hükmettik halen neden diye bir sorgulayamamışlar. Bizden öncede Roma bunları maymun etmişti sorsan insanlık tarihi bunlarla başlıyor o iddia ettikleri üstün tarihleride hep başka uygarlıktan çalıntıydı aldıkı bunlar o yünanlılar bile değiller onların nesli çoktan kurudu.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkak miçotakis.Sen Yunan halkını da küçük düşünüyorsun bu tavrınla.Bagimsiz bir ülke olarak hareket etmen gerekir.AB nin arkasına sığınmak acizliktir.Zira sonucu da degistirmeyecektir.Türkler size denizlerdeki hakkınızdan bir damla fazlasını vermeyecek.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş iş boşuna lak lak lak
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Kibris konusunda avrupanin konusuna ta$iyip ve avrupanin konusu oldugunu kabul ettiren yunanFistanlilar Ege ve Akdenizide avrupanin konusu haline getirip Türkiyeyi avrupaliar ile yüz yüze kar$i kar$iya getirme planlarini gercekle$tirmi$ oldular..Sahi ya bizim Akdenizdeki Petrol gemilerimiz ne oldu nerdeler???
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanlar korkak millet. Avrupa ve Amerika ellerinden almış herşeylerini hala konuşuyorlar. Avrupa ve Amerika ya güvenip havlıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor