Yahudilerin Robin Hood'u! Müslümanlardan alıp İsrail'e sattı

İsrail'in, Doğu Kudüs'ü Yahudileştirme planı çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri ile iş birliği yaptığı ortaya çıktı.

Yahudilerin Robin Hood'u! Müslümanlardan alıp İsrail'e sattı
Yahudilerin Robin Hood'u! Müslümanlardan alıp İsrail'e sattı
GİRİŞ 24.04.2021 10:30 GÜNCELLEME 24.04.2021 10:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Doğu Kudüs'te İsrail adına gayrimenkul satın aldığı ortaya çıktı. Filistin davasına ihanet anlamına gelen iş birliğini ortaya çıkaran Kudüs araştırmacısı Mezin El-Caberi, yaptığı açıklamada BAE'nin Filistinli arabulucular aracılığıyla işgal altındaki Kudüs'te gayrimenkul satın alma girişimlerinin varlığını doğruladı. El-Caberi, birkaç ay önce BAE'ye bağlı kişilerin, koronavirüs nedeniyle dükkanlarını kapatmak zorunda kalan Kudüs'teki işletmecilere yardım bahanesiyle mülklerini satın almayı teklif ettiğini dile getirdi. Filistinlilerin mülklerini satın almaya çalışan kişilerin işgalciler yararına komisyoncu olarak çalıştıkları ve İsrail polisi ile iş birliği yaptığının bilindiğine vurgu yapıldı.

ORGANİZE BİR SUÇ İŞLENİYOR

El Caberi, "Mülklerin yerleşimcilere satılması organize bir suç teşkil ediyor. Çünkü satışlar paravan şirketler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu şirketlerin kayıtları Filistin dışında bulunuyor ve yerleşimciler bunları satışları kolaylaştırmak için kullanıyor" değerlendirmesini yaptı ve "Gayrimenkul el değiştirmesinde hayali şirketler kullanılmasındaki amaç Filistinli satıcıları ikna etmek. Ancak bu yöntem biliniyor ve Filistinlilerin dikkatli olması gerekiyor" uyarısında bulundu.

DAHLAN DA İŞİN İÇİNDE

Lübnan gazetesi El-Ahbar da BAE'nin Filistinlilerin Kudüs'teki gayrimenkullerini satın alarak bölgenin Yahudileştirilmesine katkı sağladığını doğruladı. Gazete, planın uygulanmasında BAE-İsrail suç ortaklığını doğrulayan fotoğraflar, belgeler ve haritalar yayımladı. BAE'ye ait şirketlerin, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed adına çalışan Muhammed Dahlan aracılığıyla gayrimenkul satın aldığını ve mülkiyetlerini Yahudi yerleşimcilere devrettiğini tespit etti. Belgeler ayrıca, Fadi El-Salamin adlı bir Filistinli arabulucunun El-Aksa Cami'ni çevreleyen alanda Filistinlilere ait gayrimenkulleri satın aldığını gösteriyor. El-Salamin'in daha sonra bu mülkleri, İsrailli yerleşimcilere verilmek üzere BAE'li bir şirkete devrettiği belirlendi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 12
  • abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    bu meymenetsizler yahudinin köpekliğini yapıyor anladıkda toprak sahibi filistinliler neden bunlara satış yapıyorlar hiç mi düşünmüyorlar sata sata zaten bir avuç toprakları kaldı hala akıllanmıyorlar
    Cevapla
  • gercek turk 3 yıl önce Şikayet Et
    hey kurban oldugum Allahim sen bilinde seytani yaratin bu bea domuzunu niye yarattin bunun musluman kardeslerimize cok zarari var bu felc et surunsun.Amin.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar adam değil batsın paralarıda bunlardan iş yapmayalım
    Cevapla
  • Cihat 3 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM bu münafık BAE ve SUUDILERI tez zamanda belâlarını versin InsaAllah
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i biz bunları SANA şikayet ediyoruz. SEN bunlara gerekeni yap inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı