Bağdat’ta Covid-19 hastalarının kaldığı hastanede yangın: 82 ölü, 110 yaralı

Bağdat’ta Covid-19 hastalarının kaldığı hastanede yangın: 82 ölü, 110 yaralı

GİRİŞ 25.04.2021 14:11 GÜNCELLEME 25.04.2021 14:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yeni tip korona virüs (Covid-19) hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangında 82 kişi hayatını kaybetti, 110 kişi yaralandı.

82 ÖLÜ 110 YARALI

Irak’ın başkenti Bağdat’ta korona virüs hastalarının kaldığı Ebu el-Hatip Hastanesinde çıkan yangında 82 kişi hayatını kaybederken, 110’dan fazla kişi de yaralandı. Sivil Savunma Müdürlüğü kaynakları, yaklaşık 100 hastanın da yangından kurtarıldığını aktardı.

Yangın sırasında hastane önünde toplananlar hastaları kurtarmak için bina pencerelerine tırmanarak sivil savunma ekiplerine yardım etti.

OKSİJEN TÜPLERİ PATLADI

Yangının oksijen tüpünün patlaması sonucu çıktığı ve alevlerin kısa bir sürede hastane binasına yayıldığı belirtildi. En az 10 itfaiye aracının müdahale ettiği yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan, İbn el-Hatib Hastanesi'nde çıkan yangına ilişkin gelişmeleri ele almak üzere bazı yetkililerle toplantı düzenledi.

Yangının elim bir hadise olduğunu, Irak'ın ulusal güvenliğini etkilediğini ve kelimenin tam anlamıyla bir çöküş olduğunu kaydeden Kazımi, olayın örtbas edilmeyeceğini vurguladı.

Kazımi, bu tür olaylardaki ihmalkarlığın hatadan ibaret görülemeyeceğini aynı zamanda ihmalkar tarafların tamamının sorumluluğunu üstlenmesi gereken bir suç olduğunu belirtti.

Yangında hayatını kaybedenler için 3 gün ulusal yas ilan edildiğini kaydeden Kazımi, ülke genelindeki tüm hastaneler, oteller ve halka açık yerlerde güvenlik önlemlerinin bir hafta içinde denetlenmesi için ilgili bakanlık yetkililerinin katılımıyla bir teknik ekip oluşturulması yönünde talimat verdiğini aktardı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • futbol haber degil 2 yıl önce Şikayet Et
    kim kardashian 1915 soykirim icin biden i teprik etmis bu karinin haberini birdaha yapmayin
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    sabotaj
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim olduğu belli olan zalimlerden bir katliam daha.
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ve ailelerine sabırlar versin.
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    zamanlamaya dıkkat edın ermenı ve yahudı lobılerının ısıdır emın olun ırak hukumetıne sen turklerın topraklarına gırıp pkk yı vurmasına ızın verdın bunun bır bedelıde olacak demek ıstıyorlar olayların sonrasında ıyı bakın ermenı ve yahudı lobılerı bır olayla arka pılanda sana ceza kesmeye kalkıyor bızım hosumuza gıtmeyen seyler yaptın buna ızın verdın demek ıstıyorlar
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yüzde yüz israilin güdümünde olan abd eliyle oluşturulmuş olan bağdat hükümetinden bahsediyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı