AB, aşı tedarikini geciktiren AstraZeneca'yı mahkemeye verdi

Avrupa Birliği, taahhüt ettiği miktarda koronavirüs aşısı tedarik edemeyen AstraZeneca firmasına karşı hukuki süreç başlattı.

AB, aşı tedarikini geciktiren AstraZeneca'yı mahkemeye verdi
AB, aşı tedarikini geciktiren AstraZeneca'yı mahkemeye verdi
GİRİŞ 26.04.2021 17:55 GÜNCELLEME 26.04.2021 17:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Sözcüsü Stefan de Keersmaecker, aşı alım anlaşmalarını ihlal ettiği gerekçesiyle AstraZeneca şirketine karşı cuma günü dava açtıklarını açıkladı.

Firmayı, yapılan sözleşmenin bazı şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle mahkemeye verdiklerini belirten Keersmaecker, AstraZeneca'nın, taahhüt ettiği dozları zamanında teslim etmek üzere "güvenilir bir strateji" geliştirmediğini söyledi.

Keersmaecker, AB üyesi 27 ülkenin de hukuki sürece destek verdiğini anlatarak, sözleşmede taahhüt edilen sayıda dozun hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlamak istediklerini vurguladı.

120 MİLYON DOZ AŞI BEKLENİYOR

AB'nin AstraZeneca ile yaptığı anlaşmada 300 milyon doz aşı sağlanması ve talep edilmesi halinde 100 milyon ilave dozluk alım opsiyonu yer alıyordu. AB, yılın ilk çeyreğinde 120 milyon doz aşı beklerken, şirket, sadece 30 milyon doz sağlayabilmişti.

İkinci çeyrekte ise AB tarafı 180 milyon doz bekliyordu ancak firma, bu dönemde 70 milyon doz sağlayabileceğini açıklamıştı.

AB, yaz sonuna kadar yetişkin nüfusun yüzde 70'inin aşılanmasını hedefliyor ve bu amaçla aşı tedarikini hızlandırmaya çalışıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Onay 2 yıl önce Şikayet Et
    Mustehak AB ülkelerine. Siyasi sebeplerle sinovac ve Sputnik aşılarına geçit vermiyorlar. Onlar izin verse bizim içerdeki Fransızlarda bu kadar muhalefet yapıp canımızı sıkmazdı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki