Biden 'Soykırım' demişti! ABD'den Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak açıklamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Biden 'Soykırım' demişti! ABD'den Türkiye açıklaması
Biden 'Soykırım' demişti! ABD'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 30.04.2021 21:43 GÜNCELLEME 30.04.2021 21:46
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, Biden yönetiminin 24 Nisan açıklamasının hukuken ne anlama gelebileceğiyle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Açıklamada, "Başkan'ın son açıklaması, ABD mahkemelerinin sivil yargılaması karşısındaki Türkiye'nin egemen dokunulmazlığını etkileme amacı taşımıyordu, ki bu durum Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası ile düzenlenmektedir." ifadesine yer verildi.

ABD Başkanı Biden, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, 1915 olaylarını "soykırım" ifadesiyle nitelemiş, Türkiye ise söz konusu açıklamaya sert tepki göstermişti.

ABD'de "Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası" (FSIA), yabancı devletlere Amerikan mahkemeleri nezdinde yargılamalardan muafiyet tanıyor.

YORUMLAR 164
  • tükü 2 yıl önce Şikayet Et
    zamanı elbet gelecek...
    Cevapla
  • Bahtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    sabr suan.onu da vakti gelir inşallah
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan şerefsi biden denilen bidon neredeyse Türkiye bizden özür dilesin yeceksin alçak
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    kendilerinin tanrılık damarları üzerine kurulmuş bir düzen. isterse devletimizi yargılayacakmış yani. işte biz fıtratımız gereği bu düzeni ve kurucularının krallığını kabul edemiyoruz. Allah vergisi bişey. dünyanın geri kalanının bir sesi yok ki bir önemi yok. yanlız biz ve rakibimiz. Allah gazamızı mübarek etsin.
    Cevapla
  • YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Diğer devletleri kendi mahkemelerinde yargılamaktan muaf tutmaları bile başlı başına utanç verici bir duruş. Siz kim oluyorsunuz da diğer milletlere muafiyet zırvasıyla sanki bir lütufta bulunuyorsunuz. Muafiyet verdikleri için sanki ülkeler bu alçaklara minnettarmış gibi şu üstenci bakışına ve kibrine bakın hele. Diğer ülkeler dik durduğunda bu kibir abidesi alçaklar geri vitese takarken bile arsızlığı elden bırakmıyor. "Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası" varmış, olmasa ne yazar. Aslında bu itler dünyayı bu araçlarla korkutarak yönetmeyi iş edinmişler. Bu algıyı dünya onlara bahşetmiş, yoksa biraz sıkar. Türkiye bu algıyı kırdı, daha da kıracak İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!