İtalyan sitesi: Afrika'daki etkinliği Türkiye'ye kaptırdık

İtalyan haber sitesi Inside Over, Türkiye'nin Afrika'da artan etkinliğine dair bir haber yayımladı.

İtalyan sitesi: Afrika'daki etkinliği Türkiye'ye kaptırdık
İtalyan sitesi: Afrika'daki etkinliği Türkiye'ye kaptırdık
GİRİŞ 02.05.2021 16:53 GÜNCELLEME 03.05.2021 09:00
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

İtalyanca ve İngilizce yayım yapan haber sitesi Inside Over, Türkiye'nin Afrika'daki etkinliğini artırdığına dair dikkat çeken bir yazı yayımladı.

Yeni Şafak'ta yer alan haberde, "Türkiye Afrika Boynuzu'nu İtalya'dan nasıl devraldı?" başlıklı yayımlanan haberde İtalya'nın Afrika'yı Türkiye'ye kaptırdığı belirtildi.

"OSMANLILAR ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE YENİDEN KITADA"

Ülkeler bazında Türkiye'nin yaptığı yatırımların sıralandığı haberde, "Osmanlılar, Akdeniz'i çevreleyen Arap limanlarından Sahel'e ve Afrika Boynuzu'ndan Ümit Burnu'na kadar inşa ettikleri kara kıtaya, Erdoğan liderliğindeki Türkiye ile yine girdi" ifadesi kullanıldı.

"TÜRKİYE 2011'DEN BERİ DİKKAT ÇEKEN YATIRIMLAR YAPTI"

Türkiye'nin kıtadaki yatırımlarından bahsedildiği yazıda, "Türkiye, ciddi bir kıtlık yılı olan 2011'den bu yana dikkat çekici ve yoğun bir şekilde yatırım yapmaya başladı ve sadece on yılda bir yüzyılı aşkın İtalya üstünlüğünü aşındırdı" denildi.

AFRİKA BOYNUZU VE ÖNEMİ

Afrika'nın Kuzeydoğusu'nda Somali, Cibuti, Etiyopya ve Eritre'nin yer aldığı bölgeye "Afrika Boynuzu" deniyor. Afrika Boynuzu, Avrupa ile Uzakdoğu'yu bağlayan deniz yoluna hakimiyeti nedeniyle siyasi ve ekonomik açıdan önemli bir konumda bulunuyor.

Bu nedenle küresel ve bölgesel güçler Afrika Boynuzu'ndaki liman, askeri ve havalimanlarının işletmesini almak için rekabete girmiş durumda.

YORUMLAR 71
  • Unknown Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Afrikalılar açız diye bağırırken siz kulak tıkadınız. Türkiye bütün gücüyle ordaydı. Şimdi Türkiyeye gönül borcu görüyorlar , gerçek dost kara günde belli olur diyorlar. Ayrıca Türkiye ve istihbaratı sayesinde artık değerli madenleri çalamaz oldunuz, güzel günler afrikayı bekliyor, onlar bunun sebebini çok iyi biliyor. İşte biz güçlendikçe bütün dünyaya adalet dağıtacağız. Ancak hükümetimiz eğitim sistemi ve dizilere el atmalı. Nesil bozulmadan din ve ahlak gerçek manada öğretilmeli, eziyet dersler kaldırılmalı. Yoksa acısını bütün dünya çekecek.
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede afrikalılar ondan mı çoğaldı onlar bizimi, biz mi onları kaptık anlamadım
    Cevapla
  • İslam Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri çok önemli, herkes Sabır Meşhur videolarını çevresine yaysın,"Sabır Meşhur 10 Aralık Hareketi" adlı videoyu izleyin, haçlılar sosyal medya ile gençlerimizi esir almış devlet ve İslam düşmanı haline getiriyor, Cehapeyi ele geçirmiş 10 Aralık Hareketi eğer 2023 seçimlerini kazanırsa ülkemiz elden gidecek, ülkemizi bölecek bir anayasa hazırladı 10 Aralık Hareketi, gençlerimiz beyni sosyal medya kripto Sabetayist-Ermeni-Rum artıkları tarafından yıkanıyor devlet ve İslam düşmanı haline getiriliyorlar, tehlike çok büyük UYAN.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu dünya anlıyor maalesef içimizdeki hainler anlamıyor
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Agup anlıyor fakat Yakup anlamıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi