Çin, Hindistan'da hayatını kaybedenlerle dalga geçti

Çin Komünist Partisi'yle ilişkili bir hesaptan yapılan ve Hindistan'daki Covid-19 ölümleriyle alay eden bir paylaşım, tepkilerin ardından silindi.

GİRİŞ 03.05.2021 07:54 GÜNCELLEME 03.05.2021 09:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin'in sosyal medya sitesi Weibo'da yapılan paylaşımda, Çin'de fırlatılan bir roket ile Hindistan'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin parklarda yakıldığı fotoğraf yan yana koyularak "Çin'de yakılan ateş ile Hindistan'da yakılan ateş arasındaki fark" yazılmıştı. Cumartesi akşamüstü yapılan bu paylaşım tepkilerin ardından silindi.





TEPKİ YAĞDI

Milyonlarca takipçisi olan Çin Komünist Partisi Merkezi Politik ve Yasal İşler Komisyonu tarafından yapılan paylaşımın ardından Weibo kullanıcıları bunun uygunsuz olduğunu, Çin'in Hindistan'a geçmiş olsun dileklerini sunmasının daha doğru olacağını yazmıştı.

Çin'deki Global Times gazetesinin yazı işleri müdürü Hu Şijin Çin'in Hindistan'la insani bir dayanışma göstermesinin ahlaki açıdan daha doğru olacağını belirten bir makale kaleme aldı.

Hindistan dehşeti yaşıyor: 400 bin!


HİNDİSTAN KABUSU YAŞIYOR

Cuma günü Çin Devlet Başkanı Şi Jinping Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye, ülkede artan ölümler nedeniyle başsağlığı mesajı iletmiş, ihtiyaç duyulması halinde yardım gönderebileceklerini söylemişti.Hindistan'da koronavirüs salgınının ikinci dalgası çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Ülke genelinde hastanelerde boş yatak bulmak zorlaşırken oksijen kıtlığı da yaşanıyor.

Pazar günü Hindistan'daki günlük can kayıpları 3 bin 689 ile pandeminin başından bu yana en üst seviyeye ulaştı.Cumartesi günü ise ülkede tespit edilen 400 bin yeni vaka bu alanda bir dünya rekoru kırdı.

YORUMLAR 8
  • kars36 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiye 1.5 milyar nüfus olsa bugün ölü sayısı 8571 olurdu demek ki sayı daha büyük ve hindistanda ölüm oranı yüksek değil bu kadar az tedbir ve imkana rağmen sanırım 20000 ölüyor günde belli etmiyorlar o da ayrı bir konu
    Cevapla
  • bekir cizmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah hindistani musluman dusmani bir basbakani var diye ,onun muslumanlara yapmis oldugu zulumler karsiligi cezalandirdigini tahmin ediyorum.
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner Gün gelir hesap döner.
    Cevapla
  • hakan aksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana kalirsa basin bu hindistan olayini asiri abartıyor 1,5 milyar nüfusta 3500-4000 ölü çok normal Bir rakam hani bir aralar cinde yollarda insanlar patır patır düşüp ölüyordu hani nerede o haberler buda aynen onlar gibi içi boş aslı astarı olmayan basinin abartigi haber bende bu bari siz alet olmayın derim
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir araştırma yaptım. Corona virüsün en çok vurduğu ülkeler ABD, Brezilya, Avrupa ülkeleri, Hindistan Müslüman ülkelerde de yok değil. Fakat bu ülkelere göre oldukça çok düşük seviyelerde. En çok İran, Endonezya ve Türkiye'de eğer corona virüs Müslüman ülkelerde daha fazla vaka ve ölüme neden olsaydı. Emin olun bizim laik sol zihniyet hemen bunu İslama yüklemeye çalışırlardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir