Endonezya'da test çubuğu skandalı!

Endonezya'da bir tıbbi ürün firmasının koronavirüs testleri için kullanılmış nazal çubukları yıkayıp yeniden sattığı ortaya çıktı.

Endonezya'da test çubuğu skandalı!
Endonezya'da test çubuğu skandalı!
GİRİŞ 05.05.2021 14:33 GÜNCELLEME 05.05.2021 14:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış
  • Koronavirüs salgınından günlük 5 bine yakın vaka sayısı ile zor günler geçiren Endonezya'da salgına ilişkin büyük bir ihmal ortaya çıktı.
  • Bir tıbbi ürün üretimi yapan firmanın koronavirüs testleri için kullanılan nazal çubukları yıkayıp kurutarak tekrar sattığı ortaya çıktı.

Havalanında uygulanan testler için kullanıldığı açıklanan bu kullanılmış çubukların 9 binden fazla yolcunun testinde kullanıldığı bildirildi.

9 BİN KİŞİ KULLANDI

Şirket çalışanlarının tutuklandığı skandal olayın Medan'da yer alan Kualanamu havaalanında gerçekleştiği bildirilirken polis test kitlerinin kullanılmış olduğunu nasıl tespit edildiğini açıklamadı.

Devlet kuruluşu olan 'Kimia Farma' adındaki şirketin bu 9 bin yolcu adına açılacak oldukça büyük boyutlu davalarla karşılaşacağı bildiriliyor.

Nazal test çubukları koronavirüs salgınının başından beri hayatlarımızın bir parçası haline gelmişti. Endonezya polisi yaptığı açıklamada skandal olayın geçtiğimiz aralık ayından beri devam ettiğini ifade etti.

125 BİN DOLAR İÇİN YAPTILAR

Firmanın 5 yetkilisinin geçen hafta tutuklandığı bildirilirken yöneltilen suçlamanın hem sağlık hem de tüketici yasalarını ihlal etmek olduğu açıklandı. tutuklanan kişiler arasında firmanın müdürü de bulunuyor.

Yerel medyadaki haberlere göre yetkililer 23 görgü tanığından alınan ifadelere ulaştıklarını, bu korkunç skandaldan şirketin 125 bin dolar civarında kar elde ettiğini de tespit etti. Bu paranın ise olayın şüphelilerinden bir kişinin lük evinin inşaat masrafları için kullanıldığı ortaya çıkarıldı.

Skandalla ilgili dava açmaya hazırlanan avukatlar olaydan etkilenen her bir yolcu için 600 bin liralık tazminat talep edeceklerini açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • ÖZCAN 58 2 yıl önce Şikayet Et
    5 bin mi, bizim en sakin zamanımız bu rakamdı.
    Cevapla
  • Gerçek Hasan İzmir 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yani 2020 mart ayında aldığım maskeyi halaa kullanıyorum hiç eskimedi üstelik hiç yıkamadım krona gelemedi çıldırdı
    Cevapla
  • alperrrenn 2 yıl önce Şikayet Et
    yıkamışlar ya la daha ne istiyonuz :D
    Cevapla
  • Rst 2 yıl önce Şikayet Et
    TL mi talep edeceklermiş
    Cevapla
  • mihenduzz 2 yıl önce Şikayet Et
    günlük 5 binle 270 milyon nüfuslu Endonezya zor günler geçiriyorsa , 80 milyonluk nüfusla günlük 30000 vakayla bizim aya çıktığımız kesindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir