Fransa ve İngiltere'den Türkiye kararı: Artık zorunlu oldu

Fransa ve İngiltere, Kovid-19 salgını nedeniyle yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğu listesine Türkiye'yi de dahil ettiklerini açıkladı.

Fransa ve İngiltere'den Türkiye kararı: Artık zorunlu oldu
Fransa ve İngiltere'den Türkiye kararı: Artık zorunlu oldu
GİRİŞ 07.05.2021 23:15 GÜNCELLEME 07.05.2021 23:34
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan Fransa'ya gelen yolculara da 10 gün karantinanın zorunlu hale geldiği belirtildi.

Uygulamanın yarın geceden itibaren geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, bu ülkelerden gelen yolcuların son 36 saat içinde Kovid-19 testi yaptırması ve karantinada kalacakları yeri yetkililere bildirmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, bu kişilerin yerel saatle 10.00-12.00 arasında dışarı çıkmasına izin verileceği aktarıldı.

Fransa daha önce Brezilya, Hindistan, Şili, Güney Afrika ve Arjantin'den gelen yolculara karantina zorunluluğu getirmişti.

İNGİLTERE TÜRKİYE'Yİ 'KIRMIZI LİSTEYE' DAHİL ETTİ

İngiltere, (DHA)-  İngiltere Ulaştırma Bakanı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps,Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan ‘kırmızı listeye’ dahil etme kararı aldıklarını açıkladı.

İngiltere, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil ettiğini açıkladı. Açıklama, İngiltere Ulaştırma Bakanı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps’tan geldi. Shapps yaptığı açıklamada, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye'nin dahil olduğu Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceğini kaydetti. Shapps, uygulama ile ilgili olarak,“ Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları ve bu otel konaklamasının bin 750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.” dedi. Londra hükümetinin, kırmızı listeye aldığı ülkeler arasında Türkiye'nin yanı sıra BAE, Arjantin, Brezilya'nın da olduğu toplam 40 ülke bulunuyor.

"İNGİLİZ TARAFTARLARI İSTANBUL’DAKİ MAÇA GİTMEMELİ"

İngiliz Bakan Shapps, Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a gitmemeleri gerektiği konusunda İngiliz taraftarlara çağrıda bulundu. İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği de alınan kararla ilgili olarak resmi Twitter hesabından “12 Mayıs Çarşamba 04:00'ten (İng.saati) itibaren, son 10 günde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapmış, oturum izni olan Britanya, İrlanda & üçüncü ülke vatandaşlarının hükümet onaylı bir tesiste 10 gün karantinada kalmaları gerekecek. Son 10 gün içinde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapan diğer ziyaretçilerin İngiltere'ye girişi reddedilecektir” paylaşımında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TAKİPTE

İngiltere’nin Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil etme kararının, Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yakından takip edildiği ifade edildi.Ankara'daki diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanlığı’nın Londra hükümeti ile temas halinde olduğu belirtildi. 

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 25
  • deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    en ufak yabancı malı bile almamaya çalısıyorum. bu gavurlara para kaptıramam
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    eeeeyyyy ingiltere eeeyyyy fransa
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Esas ingiltereyi bizim almamız lazım hastalık dünyaya ordan yayılıyor ama zengin olunca istediğim olur mantığı
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransaya kimse gitmesin nereye giderse gitsin
    Cevapla
  • ingiliz harun 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten kırmızıydı. Karantina vardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde