Afganistan'da okula saldırı: 30 ölü, 52 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir okulun önünde iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da okula saldırı: 30 ölü, 52 yaralı
Afganistan'da okula saldırı: 30 ölü, 52 yaralı
GİRİŞ 08.05.2021 17:20 GÜNCELLEME 10.05.2021 09:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, basına yaptığı açıklamada, Kabil'in Daşt-i Barçi bölgesinde Seyid-ü Şüheda Okulu önünde bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırıda çoğu öğrenci 30 sivilin yaşamını yitirdiğini ifade eden Aryen, 52 sivilin de yaralandığını, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Görgü tanıkları ise saldırganın bomba yüklü araçla söz konusu okulun giriş kapısını hedef aldığını, saldırıda 30'un üzerinde sivilin öldüğünü öne sürdü.

Saldırının olduğu bölgeye çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

Saldırıyı üstlenen olmadı.

Taliban ise saldırıyla bağlantılarının olmadığını ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Sayin 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganların içleri isler acısı biribirlerini öldüre öldüre bitiremediler. Talabani Abd e hizmet eden töreristir. Hdp abd hizmet eden toreristir. Aynı siyaset. Afganistan da dünyanın en büyük rezervleri mevcut. Merak etmeyin yakında afgan halkı kalmayacak kendi ülkelerin de sığınmacı olacak veya ölecekler. Aynı filistin halkı gibi. Filistin halkı yeryüzünden silindi artık bu halkın ne devleti var nede yaşayacağı bir ülke. Siyonistler ve hıristiyanlar bu dünyaya hükmediyorlar. Müslümanlar birbirini yemekten yok olacaklar. Rabbim bu kadir gecesinde inşallah dualarımızı kabul ve ihsan eder. Yeniden diriliriz.
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse üstlenmez ABD yapmıştır.
    Cevapla
  • Oner 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD diyecek ki bak biz çekildik ülke yaniyooo kesin o yapmistir
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyeceksiniz ki meselenin Türkiye ile ne alakası var.Dünkü KUDÜS saldırısının gerçekleşmesi ve bugün yapılan Afganistan saldırıları.Ayasofyaya asılan MAHYA ile aynı tarihlere denk gelmesidir.Mesele İSTANBUL.
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin paralarının artık akıllı işlere ve ülkemizi ileriye taşıyacak projelere harcama vakti gelmiştir.Öncelikli olarak askeriyemizin güçlenmesi ve teknolojik olarak ihracat seviyemizi yükseltmemiz gerekmektedir.Şuan Kudüste yapılanlar Türkiyeyi savaşa sokmak için yapılan bir çalışmanın ürünüdür.Türkiye İsrail ile savaşa sokulacak ve Yunanistan tarafındanda ABD ve İsrail desteği ile Yunanistan Türkiyeye savaş girişiminde bulunacaktır.Ancak mesele Yunanistan Türkiye savaşı değil tabiki ABD VE iSRAİL in köpekliğini yaparak Yunanistanın da bu işten menfaat ve ileri yıllar için çıkar sağlamasıdır.Bu savaşta Yunan askerleri savaşmayacak olup avrupadan paralı askerler gelecektir.
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatleri KUDÜS ten Afganistana çekmek için yapılmış bir terör saldırısı.İsrailin işi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız