İsrail şiddeti sabah namazında da sürdü: 10 yaralı

İsrail vahşeti, sabah namazında da kendini gösterdi. Mescid-i Aksa'da toplanan Filistinlilere karşı plastik mermi ve ses bombaları kullandı. 10 kişi yaralandı.

İsrail şiddeti sabah namazında da sürdü: 10 yaralı
İsrail şiddeti sabah namazında da sürdü: 10 yaralı
GİRİŞ 09.05.2021 10:32 GÜNCELLEME 09.05.2021 10:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış
  • İsrail'in Kadir gecesi, Ramazan ayı dinlemeksizin Filistinlilere yönelik zulmü devam ediyor. Günlerdir Müslümanlara yönelik şiddet ve zulüm eylemlerinde ölü ve yaralanmalar meydana gelmişti.
  • Bunlara bir yenisini daha ekleyen barbar İsrail, Kadir gecesinin sabahında, namaz için bir araya toplanan Filistinlileri hedef aldı.
  • Haremi-i Şerif'te kılınan sabah namazının ardından yüzlerce kişi, Kıble Mescidi ile Kubbetüs Sahra arasında toplanarak Filistin ve Hamas bayrakları açarken, İsrailliler plastik mermi ve ses bombalarıyla kalabalığın üzerine ateş açtı.

"Canımız kanımız feda olsun sana ey Aksa" ve "Hepimiz Şeyh Cerrah'ız" (İsrail'n bazı Filistinlileri evlerinden çıkarmak istediği Doğu Kudüs mahallesinin adı) şeklinde sloganlar atan yüzlerce kişi, daha sonra Aksa'nın Aslanlı Kapı ve Hutta Kapısı'na doğru yürüyüşe geçti.

YARALILARIN HASTANEYE NAKLİNE İZİN VERMEDİLER

Olay yerindeki AA foto muhabirinin aktardığına göre, bu iki kapının dışında bekleyen İsrail polisi Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etti. Filistinli gençler ise polise taş ve şişe atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, müdahalede 10 Filistinli plastik mermiyle yaralandı. Yaralanmaların 5'inin baş bölgesinden, dördünün ayaktan ve birinin elden gerçekleştiği belirtilen açıklamada, polisin Aslanlı Kapı'yı kısa bir süre giriş çıkışlara kapatması nedeniyle bazı yaralıların hastaneye naklinin geciktiği kaydedildi.

Filistin Kızılayının açıklamasında, ayrıca yaralılardan birinin ağzına plastik mermi isabet ettiği ve çenesinin yarıldığı belirtildi.

İSRAİL VAHŞETİ

Bazı Filistinli gençler de gözaltına alındı

İsrail polisi bazı Filistinli gençleri de gözaltına aldı. Yaklaşık yarım saat süren müdahalenin ardından durum normale döndü.

İsrail polisinin önceki gün Mescid-i Aksa'nın içine girerek gerçekleştirdiği müdahalede 205 Filistinli yaralanmıştı.

Kudüs'te İsrail polisinin Filistinlilere dünkü müdahalesinde de 90 kişi yaralanmış, Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    islam ülkeleri Acil toplanması lazim katil iskalci israil ile iliskileri askiya almali citti boykot etmeli filistine silah yardimi yapmali islam ulkeleri oraya baris gucu olusturmali
    Cevapla
  • ARG 2 yıl önce Şikayet Et
    Vahşet, Vahşet, Vahşet = İsrail. Keşke Osmanlı İspanyadakileri getirtmeseydi.
    Cevapla
  • Kürşat 2 yıl önce Şikayet Et
    bu hamasci sozde mucahitler napiyor acaba
    Cevapla
  • Kudüs 2 yıl önce Şikayet Et
    YARABBI imdat eyle ümmeti Muhammed e yardım eyle bir çıkış yolu göster
    Cevapla
  • Reiss 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dakikadan sonra dünya üzerindeki tüm Yahudiler saklanmak için ğargas ağacı aramaya başlasalar iyi ederler. Büyük savaşın fitilini ateşlediler. Hain ve zalim yahudiler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha