Kudüs Müftüsü: Aksa'ya yardım farzdır!

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı korumak için ayaklandıklarını vurgulayarak, İslam dünyasına çağrıda bulundu.

Kudüs Müftüsü: Aksa'ya yardım farzdır!
Kudüs Müftüsü: Aksa'ya yardım farzdır!
GİRİŞ 10.05.2021 18:24 GÜNCELLEME 10.05.2021 19:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İsrail'in uyguladığı sistematik şiddet olaylarına ilişkin tepkiler büyürken, Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani'nin yardım çağrılarına, Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin de katıldı.  

Kudüs ve Filistin Müftüsü Hüseyin, İsrail saldırılarını lanetlerken, İslam dünyasına da yardım çağrısında bulundu.

"AKSA'YA YARDIM EDİLMESİ FARZDIR"

"İşgal devleti, Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına karşı çirkin bir insanlık suçu işlemektedir. Ancak işgal devletinin tüm planları boşa çıkacaktır Allah’ın izniyle" diyen Şeyh Hüseyin, şöyle devam etti: 

"İslam dünyasının Mescid-i Aksa’ya yardım yapması farzdır. Mescid-i Aksa, sadece Kudüslülerin, Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların mabedidir. Dolayısıyla Müslümanların ona yardım etmesi farzdır."

FİLİSTİNLİLERİ TEBRİK ETTİ

Şeyh Hüseyin, Filistinlilerin İsrail polisine karşılık vermesini tebrik ettiğini belirterek, "Bu, Mescid-i Aksa’yı ve haklarını savunma amaçlı yapılan bir kalkışmadır. Filistinliler, kutsallarını, dinlerini, namuslarını ve şereflerini savunuyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Sabah namazı sonrası İsrail polisi, Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmiş, 305 Filistinliyi yaralamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Birol 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanım diyenlerin sınavı.Hep beraber buyuralım sınava.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İran gibi ülkeler çıtlarını çıkarmıyorlar Suudi bae mısır gibi sözde Müslüman ülkeleri hiç saymiyorum. Konuşmayla olmaz ABD den korkmayın ve asker gönderin. Çocuk katillerini izlemek de günahtır. Böyle mi islam dünyasının lideri,peygamberimizin Yahudileri sona erdirecek gücün müslüman ülkeden biri dediği ülke olacaksın Türkiye.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    hangi islam dünyasından bahsediyorsun, amerikaya, ingilize, Fransıza satılmış köpek krallarmı islam dünyası, başımız yok malesef, rabbim mehdi a.s göndersin bir an önce başımızada şaha kalkalım
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ercan sen peygamberin sözünü inkar ediyorsun, hadis inkarcilarinin kurbanı olmuşsun ne yazikki, sen bihabersin islamdan, ben çok şükür kitabımı tanıyan biriyim
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    He he bekle Mehti gelecek yaaa gelecek, seni böyle uyutur işte yahudi zihniyeti sende mışıl mışıl uyursun, dininden bir haber Müslümana Allah yardım eder mi???
    Cevapla
  • MM Ç 2 yıl önce Şikayet Et
    bu Arap ülkeler ve diğer İslam ülkeleri toplansalar her biri 250 asker gönderse İsrail böyle yapabilirmi? sadece Türkiye var elinden geleni yapıyor ama Arap ülkeleri bir kaç ay önce israille normalleşmeye gittiler adamlar katar haric ellerinden gelse Türkiye yi bir kaşık suda boğarlar çok şükür yapamıyorlar
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs’te Ezanlar yıllardır ağlıyor duymuyormusunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı