Fransa'da üçüncü muhtıra!

Fransa'da askerlerden oluşan bir grubun yayımladığı bildiride, “Eğer iç savaş patlak verirse, ordu düzeni sağlar” denildi.

Fransa'da üçüncü muhtıra!
Fransa'da üçüncü muhtıra!
GİRİŞ 11.05.2021 07:39 GÜNCELLEME 11.05.2021 07:42
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Fransa’da tamamı muvazzaf askerlerden oluşan bir yapı, yayınladıkları muhtıra ile Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u açıkça tehdit etti. Her rütbeden askerlerin bulunduğu grup, Macron, bakanlar, milletvekilleri ve generallere, “ülkede iç savaş çıkacağı ve bu durumda ordunun düzeni sağlayacağı” uyarasında bulundu. Aşırı sağcı Valeurs Actuelles dergisinde, Cumhurbaşkanı Macron, bakanlar, milletvekilleri ve generallere hitaben yayımlanan bildiride, geçen ay yayınlanan ve Fransa’da “20 general bildirisi” diye bilinen muhtıra da sahiplenildi ve “tek hatalarının ülkesini sevmek olduğu” savunuldu.
 

Fransa'da darbe sesleri


SESSİZ KALMAMIZ İMKANSIZ

Bildiri sahibi askerlerin, hem ırkçı hem de İslam karşıtı bir ideolojiye sahip oldukları metin içinde yaptıkları göndermelerde görülüyor. Darbe metninde askerler, “Görevde olan her rütbeden askerlerin, yasa gereği yüzleri açık şekilde kendilerini ifade edemediği ancak sessiz kalmalarının da imkansız olduğunu” ifade ederken, “Aramızdan bazıları Afganistan, Mali, Orta Afrika ve diğer yerlerde düşman ateşini gördü. Bizim topraklarımızda taviz verdiğiniz İslamcılığı yok etmek için canlarını ortaya koydular” ifadelerini kullandı.

GÖÇMEN NÜFUSU HEDEF ALDILAR

Bildiride, askerlerin neredeyse tamamının ülkede terörle mücadele etmek için başlatılan Sentinelle (Nöbetçi) operasyonunda görev yaptığı ve çoğunlukla göçmen nüfusun yaşadığı bölgeler için “terk edilmiş banliyöler” ifadesini kullandıkları görülüyor. “Birkaç dini topluluğun araçsallaştırma girişimlerine katlandık. Bu dini topluluklar için Fransa hiçbir şey ifade etmiyor, alay, aşağılama ve hatta nefret konusundan başka bir şey değil.” iddiasında bulunuldu.

İÇ SAVAŞ UYARISI

Bunun başka ülkelerde de gözlemlendiği, kaos ile şiddetin oluşacağı ve bunun askerlerden değil “sivil ayaklanmadan” geleceği ileri sürülen bildiride, “Eğer iç savaş patlak verirse, ordu kendi topraklarında düzeni sağlar çünkü ondan istenecektir. Hiç kimse böylesine korkunç bir durumu isteyemez. Büyüklerimiz de (emekli askerler) istemez. Ama evet, yine, Fransa’da iç savaş sessizce hazırlanıyor ve bunu çok iyi biliyorsunuz.” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 32
  • AKTAR 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Müslüman kardeşlerimiz ve Afrikalı sömürülen nesillerin torunları haklarını almak için harekete geçerler.Savaş esnasında yaralanan,tedavi olmaya ihtiyaç duyan Mücahit kardeşlerimizi ülkemizde memnuniyetle tedavi ederiz İnşallah.Tabii sığınma ihtiyacı duyan Mücahitler de olursa tüm sosyal hakları karşılanarak Türkiye de ikamet izni verilmelidir.Bu kardeşlerimiz Türkiye de silahlı eğitim imkanı da bulabilmelidirler.
    Cevapla
  • Naci 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa baharı inşallah makro fransası ile başlar....
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    İç savaş çığırtkanlığı ile, Fransa nın İslam a karşı daha sert tedbirler almasını istiyorlar.. ALLAH C.C sizi niyetlerinizde boğsun inşallah.
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapiyi biraz daha aralarsak kesin darbe olur :)
    Cevapla
  • Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Iç savaş makinesiyle müslümanları katledecekler aman dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'