AP, BBC, Reuters ve Washington Post'tan Mescid-i Aksa ile ilgili skandal haber

Kudüs'te İsrailli işgalci, aracıyla bir grup Filistinli vatandaşı ezdi. Reuters ise, saldırganı, "Filistinliler arabasını taşladı" diyerek okuyucularına sundu.

AP, BBC, Reuters ve Washington Post'tan Mescid-i Aksa ile ilgili skandal haber
AP, BBC, Reuters ve Washington Post'tan Mescid-i Aksa ile ilgili skandal haber
GİRİŞ 11.05.2021 10:25 GÜNCELLEME 11.05.2021 10:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail kuvvetleri, Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da, fanatik Yahudilerin baskının önlemek maksadıyla nöbet tutan Filistinlilere sabah saatlerinde bir saldırı daha düzenledi.

İşgalciler masum sivilleri göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermilerle hedef aldı.

Bir işgalci ise, arabasıyla Aslanlı Kapı'da toplanan Filistinlileri ezdi.

REUTERS'TAN ALGI OPERASYONU

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters ise, söz konusu saldırganı aklama çabasına girdi.

Saldırganın kan donduran eyleminin videosu, birçok platformda paylaşılırken, Reuters, "Filistinliler arabasını taşladı" diyerek olay sonrası çekilen fotoğraflar okuyucularına sundu.

Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yvan Gil ile Meksika Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Gil: "İnsanların demokrasisine saldırmak söz konusu olduğunda kendilerini insan hakları savunucusu ilan edenler, sadece soykırım karşısında sessiz kalırlar! Dursun artık katliam şimdi!!"

"Meksika bütün taraflara şiddet ve provokasyondan uzak durma çağrısı yapmaktadır."

BBC: FİLİSTİNLİ MİLİTANLAR KUDÜS'E ROKET ATTI

BBC, "Kudüs krizi: Şiddet tırmanırken soğukkanlılık talebi" başlığıyla yayınladığı haberinde, gerilimin kaynağı olarak Filistinlileri gösterdi.

"Şiddet, pazartesi gecesi Filistinli militanların Kudüs'e roket atmasının ardından arttı" ifadesine yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "Hamas kırmızı çizgiyi geçti. İsrail büyük bir güçle yanıt verecek" dediği belirtildi.

WASHINGTON POST: ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Washington Post, İsrail hava saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybedenler arasında 9 çocuğun olduğunu bildirdi.

Haberde, İsrail saldırganlığının üstü örtülürken, "Son yıllarda Kudüs'teki en şiddetli çatışmalar, hızla karşılıklı roket saldırısına dönüştü" denildi.

Ancak Kudüs'ün işgal altında olduğu, İsrail güçlerinin saldırısına karşılık verildiği görmezden gelindi.

"SİLAHLI GRUPLAR İSRAİL'E DÜZİNELERCE ROKET ATARKEN..."

Associated Press haber ajansı da Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'ta gerilimi tırmandıran tarafın Tel Aviv olduğunu görmezden gelerek, gerginliğin kaynağının işgal altındaki Filistinliler olduğu yönünde algı oluşturmaya çalıştı.

Haber "İsrail, salı günü erken saatlerde Gazze'ye yeni hava saldırıları düzenledi. Hamas ve diğer silahlı gruplar İsrail'e düzinelerce roket atarken, bir Hamas saha komutanının evi ve militanlar tarafından kazılan iki sınır tüneli vuruldu" şeklinde aktarıldı.

YORUMLAR 3
  • insanevladı1 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ahlaksizlardan başka ne beklenirdi ki al birini vur ötekine zeytin agaçlarının arkamda israiloğlu saklanıyor demesine az kaldı kökünüz kuruyacak omurgasızlar
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Eh artık Hizbullah ve iran müslüman kesmekten yorulmadıysa biraz da bir israil askerinin burnunu kanatmaya taakat yetirir herhalde. Görelim bakalım Hizbullah ve İranın mücahidleri ne kahramanlıklar yapacak müslüman kesmekten başka. iran şii lider sistani ki ırak'ın işgalinde 250bin dolar aldığı ve ABD'ye direnmek haramdır fetvası verdiği ayyuka çıkan ve papa ile görüşen ve Iraklı sünni din aliminin bu kendi dinleri gibi islamı deforme etmek için gelen dinler arası diyalogçudur deyip aynı karede görüntü bile vermediği Papa ile iş pişiren satılmış şii ler islam coğrafyasına bir veba gibi yayıldılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!