Sinovac Türkiye'ye aşı üretim lisansı verdi! Aşının gerçek dünya verileri de açıklandı

Sinovac, aralarında Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeye aşı üretim lisansı verdi. Şirketin CEO'su, Türkiye'ye yeteri kadar aşı sağlayamadıklarını da söyledi.

GİRİŞ 12.05.2021 10:57 GÜNCELLEME 12.05.2021 16:20
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Sinovac CEO'su Yin Weidong Bloomberg'e verdiği söyleşide aralarında Türkiye'nin de olduğu beş ülkeye üretim lisansı verdiklerini belirtti.

Sinovac farklı klinik sonuçlarını savunurken CoronaVac'ın gerçek dünyada daha iyi sonuç verdiğini gösteren kanıtlar olduğunu ifade etti.

Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır'a aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verdiklerini belirtti.

"YETERİ KADAR AŞI SAĞLAYAMADIK" İTİRAFI

Bloomberg'e konuşan Yin, Brezilya, Endonezya ve Türkiye'ye nüfusun yüzde 20'sini aşılamaya yetecek kadar aşı sağladıklarını ancak bunun yetersiz olduğunu belirtti.

Bu kapsamda Yin, aşıların üretimi için lisanslama sürecine geçtiklerini ifade etti.

SINOVAC'TA YENİ ARAŞTIRMA: YÜZDE 100 ETKİ

Sinovac'ın ürettiği Kovid-19 aşısı CoronaVac, Endonezya'da sağlık çalışanları arasında yapılan gözlemde yüksek etkinlik sonuçlarına ulaştı.

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadı Sadıkin, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Sinovac aşısı olan 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiğini belirtti. Sadıkin'in verdiği bilgiye göre aşı, izlenen grup içinde can kaybını yüzde 100 önlerken hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladı.

Sadikin, izlenen grupta Kovid-19 bulaşmasının ise yüzde 94 oranında önlendiği bilgisini verdi. Bakanın açıkladığı bu oranın içinde asemptomatik vakaların yer alıp almadığı ise net değil.

Sadıkin "Sağlık çalışanları arasında can kaybı ve hastaneye yatışlarda çok büyük düşüşler gördük" açıklamasını yaptı.

RUS AŞISI DA TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Türkiye 50 milyon doz Sputnik V aşısı sipariş verdi. Rus Gamelya Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V'nin üretimi de Türkiye'de yapılacak. Aşının deneme üretimine başlanacak, ilk numuneleri hem Rusya hem de Türkiye tarafı inceleyecek. Yaza doğru yüksek hacimli üretimlere geçilecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar tankla, topla, tüfekle yapamadıklarını,virüs,aşı,pcr test,aşı pasaportu oyunlarıyla yapıyorlar,güzel ülkemin güzel insanlarının geleceğini çalıyorlar
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli asi zaten faz 3 te onu üretin herkese yapın faz 3 isteyen herkese yapın zaten sinovacta boyke oldu
    Cevapla
  • Yurdun bir İnsanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben yeli malı bol taș köprü sarımsağı ve șalgam suyu içerek așı oldum.
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakınız bu yıllar önce otomobil üretmek isteyen ülkemize ne gereği var siz fabrika açın bizim otomobilimizi ülkenizde üretin diyenlerin teklifine çok benziyor.
    Cevapla
  • Ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum, amma devletimizin baska strajik düsüncesi vardir, bilemeyiz.
    Cevapla
  • Aspirin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar kimi kandıryor pazarım kaybolmasın diye zarf atıyorlar siyasilerde yer hep yiyorlar ihtiyaç halınde ilaç verme ortak üretimden bahset
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!