KKTC'den İsrail'e kınama

KKTC Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını kınadı. Açıklamada Filistin halkının meşru hak ve çıkarlarına saygıya dikkat çekildi.

KKTC'den İsrail'e kınama
KKTC'den İsrail'e kınama
GİRİŞ 12.05.2021 16:09 GÜNCELLEME 12.05.2021 16:09

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Kudüs'te Mescid-i Aksa'da ibadet eden sivillere yönelik saldırılarını müteakip aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yüzlerce Filistinli kardeşimizin yaralanmasına yol açan hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

SAYGI GÖSTERİLMESİ VURGUSU

Mübarek ramazan ayında gerçekleştirilen İsrail saldırılarının ve ayırım yapmadan, orantısız güç kullanılmasının sona erdirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Filistin halkının meşru hak ve çıkarlarına saygı gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, "Ortadoğu'da şiddetin sona erdirilmesi ve diyalog yoluyla uzlaşının sağlanması gerektiğine olan inancımızı vurgulamak istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı