İşgalci İsrail'in Cumhurbaşkanı'ndan iç savaş açıklaması!

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, pek çok kentte İsrailliler ile Filistinliler arasında yaşanan şiddet olaylarının iç savaşa evrilebileceği uyarısında bulundu.

İşgalci İsrail'in Cumhurbaşkanı'ndan iç savaş açıklaması!
İşgalci İsrail'in Cumhurbaşkanı'ndan iç savaş açıklaması!
GİRİŞ 13.05.2021 03:15 GÜNCELLEME 13.05.2021 03:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Reuven Rivlin, İsrail'in orta kesimindeki Bat Yam kentinde onlarca İsraillinin Filistinli bir genci linç etme girişimiyle ilgili İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) açıklamada bulundu.

Rivlin, "Sokaklarımızda savaş patlak verdi. Çoğunluk gördüklerine inanamıyor ve şok yaşadığı için hiçbir şey söyleyemiyor. Sustuğumuz için iç savaşa davetiye çıkaran bir ortam oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz tek bir ülkenin vatandaşları ve tek bir toplumuz." diyen Cumhurbaşkanı Rivlin, İsrail'deki Arap ve İsrailli tüm yetkilileri insanlara "çıldırmamalarını söyleme" çağrısında bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz de söz konusu olayları "şoke edici" ve "mide bulandırıcı" olarak nitelediği açıklamasında, "Gazze'deki savaşı kazanıp, evdeki (savaşı) kaybetmemeliyiz." ifadelerine yer vermişti.

İsrail vatandaşı Filistinliler ile Yahudilerin bir arada yaşadığı Lid başta olmak üzere Bat Yam ve Acre gibi kentlerde Filistinliler ile İsrailliler arasında şiddet olayları yaşanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    iç savaş olsun artık müslüman muslumanla dost olsun. Suud isaraille dost yunanla dost ingilizle saten dost. Filistine dokunurken suud belki yardım eder.mısır sizi kurtarır yunan bile sizi kurtarır
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken budur iç savaş çıkartmak Filistinlilerin yapacağı en güzel iş madem savaş istiyorlar topyekün ssldıracaksın evlerini iş yerlerini ellerinden alacaksın öldürmeden def edeceksin polis asker hariç onları geberteceksin gerekirse paralı asker sokacaksın canilere rahat yüzü göstermeyeceksin.
    Cevapla
  • gürsoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun İsrail ve işbirlikçileri
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 2 yıl önce Şikayet Et
    Alayının yüzünde insanlık değil, katil yüzü var. Bunlar birer canavar.
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok ne olacaktı, siz devamlı Filistin halkını öldürüp diğerlerinin bunu seyretmesine alıştığını mı zannettiniz, kahrolun.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu