İsrail'e gözdağı verdiler: Bizim için su içmekten daha kolay

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Ödediğimiz ve ödeyeceğimiz her bedel Mescid-i Aksa ve Kudüs'e fedadır." dedi.

İsrail'e gözdağı verdiler: Bizim için su içmekten daha kolay
İsrail'e gözdağı verdiler: Bizim için su içmekten daha kolay
GİRİŞ 13.05.2021 19:26 GÜNCELLEME 14.05.2021 00:24
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Kudüs'ün, çatışmanın odak noktası, savaşların simgesi ve intifadaların tetikleyicisi olduğunu belirterek, "Ödediğimiz ve ödeyeceğimiz her bedel Mescid-i Aksa ve Kudüs'e fedadır." dedi.
 

Türk Jandarması Kudüs'te! Büyük yankı uyandıran paylaşım!


Ebu Ubeyde, Hamas'a bağlı el-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı kanlı saldırı ile buna karşı geliştirilen askeri direnişe ilişkin bilgi verdi.

Kassam Tugayları'nın saldırılarının İsrail'in kırılganlığını ortaya koyduğunu söyleyen Ebu Ubeyde, "Silahımız ve gücümüz toprağımız, halkımızı korumak ve kutsal değerlerimiz içindir." ifadelerini kullandı.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in güneydoğusundaki Lod kentinde bir Yahudi yerleşimci tarafından dün şehit edilen Filistinli Filistinli Musa Hassune için Lod kentinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazenin geçişi sırasında çevrede bulunan bazı Yahudilerin İsrail bayrağı sallaması üzerine Filistinliler ile İsrailliler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan olaylarda bazı araçlar ateşe verildi.

İsrail saldırıları sırasında şehit olan Kassam liderleriyle ilgili taziye açıklaması da yapan Ebu Ubeyde, mesele düşmana savaş ise kırmızı çizgilerinin olmadığını söyledi.

Ebu Ubeyde, "Kudüs, çatışmanın odak noktası, savaşların simgesi ve intifadaların tetikleyicisidir. Ödediğimiz ve ödeyeceğimiz her bedel Mescid-i Aksa ve Kudüs'e fedadır." diye konuştu.

'GER DURMAYACAĞIZ'

Bu savaşın, söz konusu direniş olduğunda Filistinlilerin tek bir vücut olduğunu gösterdiğini kaydeden Ebu Ubeyde, "Düşmanla savaşmaktan bir saat bile geri durmayacağız. Halkımız rahat olsun ki yeterli cephanemiz bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Ubeyde, ayrıca şunları aktardı:

"Nekbe’den (1948) bu yana devletlerin 10 tanesini bile atmaya cesaret edemediği büyük roket saldırıları gerçekleştirdik. Tel Aviv, Askalan, Kudüs, Dimona ve Aşdod ile Beer Şeva'yı (Biru's Sebi) bombalama kararı bizim için su içmekten daha kolay."

'KARA HAREKATI DURUMUNDA AĞIR BİR DERS VERMEYE HAZIRIZ'

 

Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi etrafına birliklerini konuşlandırmaya devam eden İsrail'in olası bir kara harekatı yapma girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü Ebu Ubeyde, yaptığı yazılı açıklamada, “Düşmanın Gazze’ye kara harekatı hevesine ilişkin bizler deriz ki, Gazze Şeridi’nin herhangi bölgesinden sızmaya çalışması, Allah’ın izniyle bize kendilerinden daha fazla öldürmemize ve daha fazla esir almamıza fırsat verecektir. Kendilerine ağır bir ders vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

İsrail'deki yerel medyanın haberinde, ordudan 7 bin yedek askerin göreve çağrıldığı aktarılırken, Savunma Bakanı Benny Gantz ise 9 bin yedek askerin orduya alınmasına izin verdiğini açıklamıştı.

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 17'si çocuk, 7'si kadın olmak üzere 83 Filistinli şehit olmuş, 487 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR 80
  • mhmt usta 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyy DEAŞ nerdesin?? ...
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçik gazzeye mehmetçik küdüse
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Gazzede bir işimiz yok. Bizim hedefimiz Allah'ın dini uğruna Kudüs ve mescidi aksadir
    Cevapla
  • Melha 2 yıl önce Şikayet Et
    Deaş bütün ülkelerde Müslüman katliamı yapan islami terör örgütü ammmaaa İsrail e dokunmuyor...
    Cevapla
  • Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Onları canlı yakalayın
    Cevapla
  • oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    mehmetcik gazzeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı