İsrail saldırılara devam ediyor...

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyine yoğun hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 6'sı çocuk 11 kişi daha şehit oldu.

GİRİŞ 15.05.2021 10:17 GÜNCELLEME 15.05.2021 10:17
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İsrail'in, Gazze şeridinde başlattığı katliam artarak devam ediyor. Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre İsrail savaş uçakları Gazze’nin kuzeyine yaklaşık 30 saldırı gerçekleştirdi. Gazze'nin kuzeyindeki eğitim müdürlüğü çevresi, sivillerin evleri ve bir caminin hedef alındığı saldırılar sonucu söz konusu bölgenin büyük kısmında elektrikler kesildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne devam eden saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 136'ya, yaralananların sayısının ise bine yükseldiği bildirildi.

Gazze'de şartlar giderek ağırlaşıyor...


Gazze’deki Sağlık Bakanlığından son saldırılarda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmazken, görgü tanıkları şehit ve yaralılar olduğunu aktardı. Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin (FDKC) askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Kerem Ebu Salim ve Sufa'da yer alan askeri karakollarına roket saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

Filistin Yönetimi, ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliğinin ve saldırıları "nefsi müdafaa" olarak tanımlamasının abluka altındaki Gazze Şeridi ile işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki katliamlara yol açtığını belirterek BM'yi İsrail'in saldırılarını önlemeye çağırdı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

6'SI ÇOCUK 8 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail uçaklarının, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, 8 Filistinli daha şehit oldu. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıda 6'sı çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli daha şehit düştü. Saldırıda Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5),Bilal (10) ve Yusuf (11),El-Hadidi ailesinden Muha (36),Abdurrahman (8),Suheyb (14) ve Yahya (11) şehit oldu.

Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ediyor.Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi.

Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi. Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da şehit olan Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

GAZZE'NİN KUZEYİNDE 3 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in işgal altındaki Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 2'si kardeş 3 kişi daha şehit oldu. İsrail uçakları, Kuzey Gazze kentindeki Eğitim Bakanlığı çevresi ile Tel Kuleybu'ya yaklaşık 30 hava saldırısı düzenledi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda El-Mensi ailesinden 2 kardeş ve Sabah ailesinden 1 kişi olmak üzere 3 Filistinli daha şehit oldu.Gazze'deki Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırıda Kuleybu Camisi'nin tamamen yıkıldığını belirtti. 11 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli şehit oldu, 950 Filistinli yaralandı.

YORUMLAR 30
  • soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah, zalim Yahudileri Kahhar ismiyle kahretsin. Biz birlik olursak zalimler bu zulumlerinisürdüremezler. Filistine özgürlük! Biz birlikte daha güçlüyüz.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    biz bogazlari kapatalim misir suves kanalini kapatsin kukla arabistan yoneticileri ve bae petrol akisini durdursun soyle dunya uretimi bir dursun bakalim ne oluyor ama nerde...
    Cevapla
  • SATRANÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    uyu müslüman uyu. iyi geceler. uyaninca da birbinizi yiyin. sonra abd İsrail vs vs. Ulan düşman düşmanlığını yapıyor. biz ne yapıyoruz. Asil mesele bu
    Cevapla
  • Biz 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz akşam şampiyonluğu nasıl deli gibi kutluyacağız onun derdindeyiz bre bize ne kudüsten.
    Cevapla
  • pis siyonistler 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail elçiliği ülkemizden defolsun.Daha doğrusu bu çocukların yaşam haklarını elinden alanları ülkemizde istemiyoruz.
    Cevapla
  • yavuz selim Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    daha neyi bekliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?