Hamas'tan İsrail'e sert yanıt: İsrail'de siren sesleri yükseliyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara karşılık bölgedeki Filistinli direniş grupları Tel Aviv ve çevresine roket fırlattı.

GİRİŞ 16.05.2021 03:39 GÜNCELLEME 16.05.2021 03:40
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Gazze'den atılan çok sayıda roket nedeniyle Tel Aviv ve çevresinde sirenler çaldı.

İsrail'e ait "Demir Kubbe" hava savunma sisteminin atılan roketlerin büyük bölümünü havada imha ettiği görüldü.

Tel Aviv yönetimi, atılan roketler nedeniyle bölgede can kaybı veya hasar olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

HAMAS'TAN MİSİLLEME

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, roket saldırılarının İsrail'in Gazze'de sivillerin yaşadığı yüksek katlı binalar ve evleri bombalamasına karşılık düzenlendiği belirtildi.

HAMAS LİDERİ'NDEN NETANYAHU'YA: ATEŞLE OYNAMAMASINI SÖYLEDİK

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'i Mescid-i Aksa'ya el sürmemesi konusunda defalarca uyardıklarını belirtti.

Heniyye, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Filistin'e destek etkinliğine video konferans yöntemiyle katıldı.

Hamas lideri burada yaptığı konuşmada, "Kıblemiz, kimliğimiz, inancımız ve devrimlerimizin tetikleyicisi Mescid-i Aksa'ya el sürmemesi konusunda düşmanı defalarca uyardık." dedi.

"Direniş bizim stratejik tercihimiz" diyen Heniyye, şöyle devam etti:

"Mescid-i Aksa'ya el sürülmesi karşısında boş durmayacağız. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşene kadar durmayacağız. Bu nesil bunu başarabilir."

Heniyye ayrıca İsrail'in Lid kentindeki sokağa çıkma yasağına da değinerek, "Gazze 15 yıldır abluka altında. Ancak, bugün düşmanın şehirlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor." diye konuştu.

"MESCİD-İ AKSA KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Filistin direnişinin Gazze'ye yönelik bir talebi olmadığını vurgulayan Heniyye, mücadelenin Kudüs, Mescid-i Aksa, Şeyh Cerrah ve geri dönüş hakkı için yapıldığına dikkati çekti.

Heniyye, "Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgimiz olduğu konusunda uyardık. Netanyahu'ya ateşle oynamamasını söyledik." diye konuştu.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa, siyonizmle mücadelenin temelini oluşturuyor." ifadesini kullanan Heniyye, Katar'a Filistin halkına yardımlarından ötürü teşekkür etti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin ve Filistin yardımcınız olsun bütün kalbimizle sizinleyiz
    Cevapla
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak etsin bütün kalbimle dua ediyorum.
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    butun bunlarin nedeni islam ulkelerinde birlik olmayisi, darmadagin olusundandir, musluman dunyasinin ortasinda nokta kadar olan 10 milyonluk israil, 1,5 milyarlik musluman dunyasina meydan okuyor, bu utanc verici bir durumdur
    Cevapla
  • kimsesiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet olup dirilsek silip süpürürüz katilleri ama içimiz dışımız siyonist RABBİM tokat yemeden bizleri uyandırsın
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu füzeleri "kim", "nereye" atıyor? İranlı milisler bilerek sivil yerlere atıyor olabilir, sırf İsraile savaş için bahane veriyorlar. Birde savunma için elimizdeki füzelerden oluyoruz. Bizim dinimizde masumlara dokunmak yok. İsrail askerlerine, üslerine 10 katı füze atın. Ama ölen yaralanan İsrail askeri haber yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek