İsrailli generallerden Netanyahu ve Savunma Bakanı'na çarpıcı uyarı

İsrail ordusundaki bazı üst düzey askeri yetkililerin, ablukadaki Gazze'ye yönelik askeri operasyonun durdurulmasını ve ateşkes yapılmasını istediği belirtildi.

İsrailli generallerden Netanyahu ve Savunma Bakanı'na çarpıcı uyarı
İsrailli generallerden Netanyahu ve Savunma Bakanı'na çarpıcı uyarı
GİRİŞ 16.05.2021 12:17 GÜNCELLEME 16.05.2021 12:18
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İsrail'in Walla News gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Benny Gantz, görünüşte Gazze'ye yönelik operasyonu devam ettirme konusunda hemfikir iken, savunma kuruluşu ve ordudaki üst düzey bazı yetkililer kapalı kapılar ardında "şu anda doğru olanın, operasyonun sona erdirilmesi ve ateşkes için çalışılması" olduğunu ifade ediyor.

KARA OPERASYONU KARŞILAR

Adı açıklanmayan söz konusu askeri yetkililer, İsrail'in operasyonu sürdürmenin bedelini ödediğini ve kimsenin girmek istemediği bir kara manevrası riskini alabileceği görüşünü dile getiriyor.

"HAMAS BİZE BEKLENMEDİK BİR KARŞILIK VEREBİLİR"

İsrail'deki bazı savunma birimi, kara manevrasına Hamas'ın beklenmedik bir karşılık vermesinden endişe ettiklerini ifade ederken, askeri yetkililer de İsrail'in (Gazze'deki) saldırılarının etkinliğinin azaldığını düşünüyor.

"60 GÜN BOYUNCA BİZİME ROKET ATABİLİRLER"

Walla News'in haberinde ayrıca Hamas'ın çatışmalara yaklaşık 14 bin roketle girdiği ve bunun da onlara yaklaşık 60 gün roket atma imkanı verdiği kaydedildi.

"MEŞRUİYETİMİZİ KAYBEDEBİLİRİZ"

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırdığı için gelecekte meşruiyetini kaybetme endişesine de yer verilen haberde, "Hamas'ın askeri kanadının komutanı Muhammed ed-Dayf, ülke genelinde ulaşılabilecek her bölgeye roket fırlatmaya karar verdikten sonra İsrail'e karşı yeni bir denklem ortaya koymayı başardı" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 63
  • EBU BEKİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Can korkusu başka hiçbir şeye benzemez.zSadece mahsun bebeklere ve çocuklara gücleri yetiyordu.İş ciddileşince aman savaş bitsin.
    Cevapla
  • Şule 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi şeytanyahu ve köpekleri hesap vermeden artık ateşkes mateşkesle işi oldu bittiye getiremeyeceksiniz..Hepsi yakalanıp en ağır şekilde hesabını vermezlerse gözüm açık gider.Aklı başında museviler de (yahudiler demiyorum,zira artık yahudiler de suçludur) bu köpeklerin yaptıklarını kabul etmeyeceklerdir.
    Cevapla
  • mesutto 2 yıl önce Şikayet Et
    kara harekatını silahsıs maslumlara yaparsınıs kopekler hısbullaha karsı yaptıgınıs harekatta aldınıs agsınısın payını yıyorsa yapsanısa hısbullaf-ha evlerınıse tabutta yollasın sısı sırtlanlar
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Katil israil, insallah kaybedersiniz herseyinizi.....
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan alcaklar 50 yılda yavas yavas ısgal edıyorlar sonra neymıs efendım hamas benı dover lan seytan akıllılar hamas bır fuze yolluyor sız butun sehrı yerle bır edıyorsunuz sız ıranla ortak calısıyorsunuz yemezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı