Rusya'dan İsrail'e Gazze uyarısı: Kabul edilemez

Gazze'de katliam yapan İsrail yönetimi, ateşkes konusunun değerlendirildiğini açıkladı. Rusya ise Tel Aviv yönetimini uyardı.

Rusya'dan İsrail'e Gazze uyarısı: Kabul edilemez
Rusya'dan İsrail'e Gazze uyarısı: Kabul edilemez
GİRİŞ 19.05.2021 16:23 GÜNCELLEME 20.05.2021 08:01
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, daha sonra Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı.

İran isterse İsrail-Filistin savaşının seyrini değiştirebilir

Polonya Savunma Bakanı'ndan heyecanlandıran Bayraktar TB2 paylaşımı

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

- Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Netanyahu'nun bugün Gazze'deki olayları ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede, İsrail'in "Hamas ve diğer terör elementlerinin kapasitelerini düşürmedeki sürecinin" yanı sıra, bölgede gerginliğin azaltılması konusunda bölge ülkeleri ve ABD'nin diplomatik girişimlerinin de konuşulduğu aktarıldı. Açıklamada, "Başkan Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya bölgede ateşkese giden yolda bugün gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti" bilgisi yer aldı.

- Haaretz gazetesi, İsrail'in kuzeyinin yeni bir roket saldırısı altında kaldığını, İsrail güvenlik yetkililerine göre bunların bazısının Lübnan'ın güneyinden atıldığını ve çoğunun İsrail hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini duyurdu.

- Gazze sınırındaki İsrail güçleri, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun'da bir evi top atışıyla vurdu. İsrail savaş uçakları da Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta 3 katlı bir eve saldırdı. Gazze'nin batısındaki Filistin direnişine ait bir noktaya da hava saldırısı düzenleyen uçaklar, Deyr el-Belah bölgesinde de bir ev ile tarım alanlarını vurdu.

- Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın İsrail'e Gazze Şeridi'nde sivil can kaybının artmasına yol açacak adımların kabul edilemez olduğunu söylediğini açıkladı.

İsrail'in saldırıların geriye yıkım kaldı.

ATEŞKESİ DEĞERLENDİRİYORUZ

- Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan askeri yetkili, "İsrail, Gazze'deki hava harekatını durdurmak için koşulların doğru olup olmadığını değerlendiriyor. Ateşkes için doğru anın ne zaman olduğuna bakıyoruz" dedi. Aynı haberde, İsrail'in gerekli görülmesi halinde operasyonları sürdürme yönünde karar alabileceği de altı kaydedildi.

Askeri kaynak sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Sorulması gereken soru Hamas'ın İsrail'e roket ateşlemeyi tekrarlanamayacağı mesajını anlayıp anlamadığı. Bunu Hamas'ın kapasitesini azaltmak için bir fırsat olarak değerlendirdik."

ŞEHİT SAYISI YİNE ARTTI

- İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit düşenlerin sayısı 63'ü çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 227'ye, yaralı sayısı da 1620'ye çıktı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 72
  • Muhammed Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yıkılmadan İsrail zulmü bitmez. Yılanın başı İsraile koşulsuz köpeklik eden ABD.
    Cevapla
  • ARTIK ÇİNDELER 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun. ABD'nin yerini Çin alıyor. israile destek olan ABD değil ABD'deki Siyonist yapılanmadır. ABD çöktüğünde Siyonist yapı çökmüş olmuyor, belki de sadece Siyonistlere karşı gelebilecek ulusalcı Amerikalılar çökmüş ve dağılmış oluyor. Siyonistler dünyanın her yerindeler ve batacak olan gemiyi önce onlar terk ediyorlar, sermayelerini ve büyük şirketlerini Çin gibi kullanabilecekleri yeni güçlü ülkelere taşıyor ve oradan hükmediyorlar.
    Cevapla
  • hak 2 yıl önce Şikayet Et
    Bela yükleniyor?
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Dilerse Allah müslümanı kuffar, kuffarida musluman yapar demi...?
    Cevapla
  • Misafir8 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yaşında bebekleri bomba ile babalarının gözleri önünde parçalayan canileri öldürmeyi istemek anti semitizimse, ben köküne kadar yahudi düşmanıyım. Hatta hitler eşittir ingiliz köpeği yahudiler. Ya rabbi bu bebek katillerini cehennemine dahi alma. Hayvanlarla beraber haşret.
    Cevapla
  • madenci 2 yıl önce Şikayet Et
    dilerse Allah kuffari kuffarla ezer
    Cevapla
  • türk oğlu türk 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen onun içinyahudilere yeryüzünde çıkardıkları fesat için ayetlerde kuzeyden gelenler sizin dininizi ve ibadethaneleriniz ayakları altında çiğneyecekler diye açıkca belirtiyor yani kuzeyden gelecek olanlar biz türkler değiliz şüphesiz en doğrusunu bilen ALLAH dır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! Anlaşmanın detayları paylaşıldı
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...