ABD ve İsrail arasında Gazze görüşmesi

ABD Başkanı Biden, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede ateşkese giden yolda bugün gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti.

ABD ve İsrail arasında Gazze görüşmesi
ABD ve İsrail arasında Gazze görüşmesi
GİRİŞ 19.05.2021 17:00 GÜNCELLEME 19.05.2021 17:12
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Netanyahu'nun bugün Gazze'deki olayları ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmede, İsrail'in "Hamas ve diğer terör elementlerinin kapasitelerini düşürmedeki sürecinin" yanı sıra, bölgede gerginliğin azaltılması konusunda bölge ülkeleri ve ABD'nin diplomatik girişimlerinin de konuşulduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Başkan Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya bölgede ateşkese giden yolda bugün gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti." bilgisi yer aldı.

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 64'ü çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 221 kişi yaşamını yitirdi, 1500'den fazla kişi yaralandı.

YORUMLAR 50
  • Hadi oradan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bozacıyla şıracı
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Biden acil ateskes talep etmeli
    Cevapla
  • Mustafa mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Birgün sizde ermenistan gibi olacaksınız
    Cevapla
  • Eyüp1 2 yıl önce Şikayet Et
    İblisler,sonunuz yakın ALLAH ın izniyle.
    Cevapla
  • Ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş kaçınılmaz kıyametin en son alameti bu saatten sonra mazlumda olmaz savaş da durmaz. Kur 'an i kerimin dediği gun kapıda. Ya şehadet ya pes etmek kimse israile de beddua etmesin cunku bu Kur 'an i kerimde ki son bu saatten sonra konuşanlar ve şehit olanlar diye ikiye olcak. Herkes safını belli etcek. Işte filistin işte kudüs işte ayet işte Kur 'an i kerim herkes ağzıyla parmaklarıyla deil gerçek anlamda tarafını belli etcek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor