AB'den 1,8 milyar dozluk koronavirüs aşısı sözleşmesi

Avrupa Birliği (AB), BioNTech-Pfizer ile toplam 1,8 milyar doz yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısı alımına yönelik sözleşme imzaladı.

GİRİŞ 20.05.2021 17:27 GÜNCELLEME 20.05.2021 17:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından, COVID-19 aşısı alımı için BioNTech-Pfizer ile 3. sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

1,8 MİLYAR DOLARLIK YENİ SÖZLEŞME

Yeni sözleşme çerçevesinde BioNTech-Pfizer'ın AB’ye 2023 yılına kadar 900 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere toplam 1,8 milyar doz ilave aşı sağlayacağına işaret eden Von der Leyen, aşıların salgın ve yeni varyantlarla mücadeleye katkı vereceğini söyledi.

Von der Leyen, AB'nin uzun vadede başka şirketlerle de benzer sözleşmeler yapabileceğine dikkati çekti.

AB'nin bugüne kadar opsiyonlar dahil, BioNTech-Pfizer ile 2,4 milyar, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon, Johnson & Johnson ile 400 milyon, CureVac ile 405 milyon, Moderna ile 460 milyon doz aşı almak için sözleşmeleri bulunuyor.

Şu ana kadar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson firmaları tarafından üretilen aşılar AB onayı almış durumda ve uygulanıyor.

AB yönetimi, bu sözleşmeleri göz önünde bulundurarak yaz aylarında 450 milyon nüfusluk AB'de, yetişkin nüfusun yüzde 70'ini aşılamayı hedefliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc, BUNLARI bunlara hizmet verenleri bildiği gibi yapsın inşaAllah amiiiin aminn amiiiin... İnsanoğlunu resmen kovaya çevirdiler... Elbet hesap günü gelicek, bakalım o paralarınız sizi kurtarabilecek mi???
    Cevapla
  • son kale 2 yıl önce Şikayet Et
    Alin alin hepsini alin.
    Cevapla
  • Avrupali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidisle BioNTech ortaklari dünyanin en zenginleri olacak.
    Cevapla
  • Kızıldereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Olsunlarda taputlarınıda altından yaptırsınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar