ABD'den Yunanistan'a askeri yedek parça satışı için onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a 165 milyon dolarlık askeri yedek parça tedarikini kabul etti.

ABD'den Yunanistan'a askeri yedek parça satışı için onay
ABD'den Yunanistan'a askeri yedek parça satışı için onay
GİRİŞ 20.05.2021 15:29 GÜNCELLEME 20.05.2021 15:29

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı konuyla ile ilgili, "Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a tahmini maliyeti 165 milyon dolar olan Dış Askeri Satış Siparişi ve Kooperatif Lojistik Tedarik Destek Düzenlemesi kapsamındaki hizmet ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesini kararlaştırdı" açıklamasını yaptı.

"SORUN YOK" DEMEK

Satışla ilgili Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde Yunanistan Hava Kuvvetleri savunma ve ikmal filoları için yedek parça ve değişim/tamir ile ilgili hizmetlerin yer aldığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece ABD yönetimi açısından satışın bir mahsuru olmadığı anlamına geliyor.

15 İŞ GÜNÜ İTİRAZ HAKKI

Yunanistan NATO üyesi olduğu için ABD Kongresinin 15 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda, yönetim satışın yapılmasına onay verilen ülke ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, o ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri