İran lideri Hamaney: İslam dünyası Filistin davası karşısında sorumludur

İran lideri Ali Hamaney, İslam dünyasının Filistin davası karşısında sorumlu olduğunu ve “samimi” bir şekilde ortaya çıkmaları gerektiğini söyledi.

İran lideri Hamaney: İslam dünyası Filistin davası karşısında sorumludur
İran lideri Hamaney: İslam dünyası Filistin davası karşısında sorumludur
GİRİŞ 21.05.2021 21:59 GÜNCELLEME 21.05.2021 22:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Hamaney’in ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre İran lideri, Gazze'de varılan ateşkesle ilgili değerlendirmede bulundu.

Gelişmeleri "Filistin direnişinin zaferi" olarak nitelendiren Hamaney, "Son birkaç gündeki sınav Filistin halkını zafere ulaştırdı. Düşman, Filistin’in topyekûn kıyası karşısında çaresiz olduğunu ispatladı." dedi.

İsrail’in 12 gün içinde özellikle Gazze’de büyük cinayetler işlediğini ifade eden Hamaney, bu eylemleriyle dünya kamuoyunu karşısına aldığını ve kendisini destekleyen Batılı ülkeler ile ABD’ye karşı da nefretin artmasına neden olduğunu kaydetti.

Hamaney, ateşkes talebinin İsrail’in yenilgisi olduğunu belirterek, "Çatışmaların durdurulması ve başlatılması Filistinli siyasi yetkililerin ve direniş gruplarının inisiyatifindedir ancak hazırlık ve sahneye güçlü bir şekilde çıkış iptal edilmemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelere çağrıda bulunan İran lideri, "İslam dünyası Filistin davası karşısında sorumludur. Müslüman devletler Filistin halkını desteklemek için samimi bir şekilde meydana çıkmalıdır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Baş hain sizsiniz..
    Cevapla
  • açık sözlü 2 yıl önce Şikayet Et
    sen şimdiye kadar neredeydin alçak hain
    Cevapla
  • aslında 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de bir yığın müslüman kasabı milis dediğin eşkıyan var ya onları niye kullanmıyorsun. Hizbullahın bile müslüman kesmek için suriyede . Ne oldu israile diklenmek için müslüman kesmede olan eşkıyani yönlendiremiyor musun? Yoksa sen müslümanları keserken. İslam dünyası israille oyalansın islam dünyasından arta kalanları eşkıyanla daha rahat mı kesmek niyetindesin. Seninki islam diyarı paylaşımı pastadan fazla istedin süleymani uçuruldu. filistine uzun menzilli füze verdin ise süleymani intikamı için.Pastama dokunmayının it dalaşı yani
    Cevapla
  • Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru diyorsunda sana noluyor . sizin gücünüz yetse kabayi bombalayacak kadar islam düşmanısınız. israilinde abd den sonra en büyük koruyucususunuz
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu senmi diyorsun Frevun..gazze size cok mu uzak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak