Rusya'nın korkulu rüyası! 'Büyük tehdit' deyip açıkladı

Rusya’nın en büyük silah üreticilerinden Almaz-Antey şirketinin CEO’su Yan Novikov, ABD’nin sahip olduğu X-37 uzay aracının 6 nükleer başlık birden taşıma yeteneğine sahip olmasının büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Rusya'nın korkulu rüyası! 'Büyük tehdit' deyip açıkladı
Rusya'nın korkulu rüyası! 'Büyük tehdit' deyip açıkladı
GİRİŞ 23.05.2021 07:22 GÜNCELLEME 23.05.2021 07:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

‘Yeni Bilgi’ Maratonu’nda konuşan Novikov, ABD’nin ilk X-37 uzay aracını 2010 yılında uzaya gönderdiğini anımsatarak, “Bugün, büyük ve küçük 2 tür olmak üzere sayıları artık 6’yı buldu. Son fırlattıkları bir yıl, ikisi ikişer yıldır yörüngede bulunuyorlar” ifadesini kullandı.

Almaz-Antey CEO’su, “Resmi olarak bu araçların bilimsel amaçlar ve istihbarat için geliştirildiği açıklandı. Fakat böyle boş kapasitelere ve imkanlara sahipken tahminlerimize göre küçük araçlar 3, büyük araçlar 6 nükleer başlık taşıyabilir” dedi.

ABD’nin, 2025’te 2 adet X-37 daha yörüngeye yerleştirmeyi planladığına dikkat çeken Novikov, “Bu hiç şüphesiz büyük tehdit” diye ekledi.

Başta Moskova ve St. Petersburg olmak üzere eşzamanlı olarak Rusya’nın 8 şehrinde başlatılan ‘Yeni Bilgi’ Maratonu’nun programı bilim, tarih ve kültür, spor, IT, endüstri ve sanayi, bilim ve teknoloji gibi alanları kapsıyor. Organizatörlerin sözlerine göre, maratona yaklaşık 150 konuşmacı katılıyor.

Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko, 3 gün içinde etkinliğin yaklaşık 20 milyon izleme topladı.

YORUMLAR 12
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Acil türkiye nükleer silah üretmeli vahsi ülkelerde var türkiyede de olmali
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silahlar sözde "Ülkeler arası barışın korunması için Düşmanlara karşı caydırıcı... İnsan ve ülkeleri yok etmek için üretilmiş kitle imha faso fiso ıvır zıvır silahları" Ama Düşünün Eğer Covid 19 bir laboratuvar da üretilmiş ise! Dünyada' ki toplam varlığı 3 miligram olan bir Virüs verdiği zarar ve diğer ekonomik gibi etkinliklerini toprağı dağı taşı Kaz çıkart işle zenginleştir füze yap tak... Eğer barşı korumak için mega tonlarca Nükleer silahlar üretilmiş ve haeln de üretiliyorlar ise ve Bunda ki Amaç Barışı korumak adına yapılıyor ise O zman ne gerek var Nükleer hidrojen ıvır zıvırlara
    Cevapla
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    abd rusyanın sömürdüğü türk yurdu sibiryayı alıp sömürmeyi kafaya koymuş
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok rahat yapabiliriz ANAÖRÜMCEĞİ. Tek eksiğimiz sensor teknolojisi. Mevcut SOM füzeleri ufak bir modifikasyon ile istediği hedefi vurabilir. Ruslar ile UZAY konusunda çalışılabilir; Türkiye nin mevcut kabiliyetleri onların kabiliyetleri ile çok iyi işler çıkarabilir.
    Cevapla
  • ANTI ARAP 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne zaman yapacagiz ?
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Kk cb olur olmaz daha yemin etmeden yapar biraz sabır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık