Erdoğan ve Duda imzayı attı! Polonya Türkiye'den 24 adet SİHA satın aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'yı Beştepe'de ağırladı. İki ülke arasında SİHA anlaşması imzalandı.

GİRİŞ 24.05.2021 16:31 GÜNCELLEME 24.05.2021 20:51
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırladı.

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Duda, heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine katıldı ve ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Savunma sanayii alanında son 19 yılda attığımız adımlarla sadece yılların ihmallerini gidermekle kalmadık, aynı zamanda bu alanda ülkemizi devler ligine taşıdık. Polonya'ya Bayraktar TB2 ihracıyla Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecek. İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz. NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Misyonu kapsamında, F-16 uçaklarımızı yakında Polonya'ya göndereceğiz. Polonya'nın, NATO'nun Türkiye'ye uyarlanmış güvence tedbirleri kapsamında İncirlik Üssü'müze deniz karakol uçağı ve askeri misyon göndermesini memnuniyetle karşılıyoruz."

Polonya Cumhurbaşkanı Duda'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Ticari işbirliğimizin bizi, hedeflediğimiz 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştıracağından eminim. Türk pilotları gökyüzümüzü koruduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettim. NATO çerçevesinde, iki ülkeye ülke içinden ve dışından gelebilecek tehditleri önleyebileceğimize inanıyorum. Türkiye dünyanın bu bölgesinde bizim en sağlam müttefikimizdir."

POLONYA SAVUNMA BAKANI: 24 ADEET SİHA İÇİN EL SIKIŞTIK 

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İyi haberler yakında geliyor... Beklemede kalın" diyerek Bayraktar TB2'nin fotoğrafını paylaşmıştı.

Polonya, Türkiye'den onlarca SİHA satın aldığını açıkladı

Bu paylaşımından bir gün sonra Blaszczak, ülkesinin 24 adet Bayraktar TB2 S/İHA'sı satın alacağını ve ilk teslimatın 2022'de yapılacağını kaydetti.

Bu tedarikle birlikte Türkiye, hem AB hem de bir NATO ülkesine ilk defa SİHA ihracatı gerçekleştirmiş oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 59
  • Tuccar 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyı para temız ıs boyle ıste urun satmak dıye buna derım ben .
    Cevapla
  • ek9 2 yıl önce Şikayet Et
    maç 90 dakka albayrak 89 dakka oyuna katıldı üstün başarı sagladı bu ülkeyi yüz yıldır sömürenler yaptıgı tek birşey yok sadece montaj hazırcı grup var
    Cevapla
  • ek9 2 yıl önce Şikayet Et
    maç 90 dakka albayrak 89 dakka oyuna katıldı üstün başarı sagladı bu ülkeyi yüz yıldır sömürenler yaptıgı tek birşey yok sadece montaj hazırcı grup var
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için gecesini gündüzüne katan Reisin yanındayız sonuna kadar.
    Cevapla
  • esra 2 yıl önce Şikayet Et
    keske baska seyler satsakta bunları satmasak sonuc olarak bunlara sahıp olanlara karsı bız ne yapacaz bunların ıcıne bıze karsı kullanamamak ıcın yazılım konulmamıssa kendımıze karsı ordularda hazırlamıs olmuyormuyoz? sonucta bunların hepsı dusman sıha sattık dıye dost olcak degıl ya!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler