İngiltere'de korona diş sağlığını da vurdu: Yıllar sonrasına randevu!

İngiltere'de koronavirüs salgını, sağlık sisteminde büyük tahribatlara yol açtı. Aşılamayla azalan vakalara rağmen bazı sağlık ihtiyaçları güçlükle hazırlanıyor. Onlardan biri olan Diş kliniklerine en erken verilebilen randevu 3 yıl sonrası

İngiltere'de korona diş sağlığını da vurdu: Yıllar sonrasına randevu!
İngiltere'de korona diş sağlığını da vurdu: Yıllar sonrasına randevu!
GİRİŞ 25.05.2021 10:39 GÜNCELLEME 25.05.2021 10:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İngiltere'de koronavirüs salgınının sağlık sistemine verdiği tahribat gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Özellikle halk, bazı polikliniklerde istediği hizmeti almakta güçlük çekiyor. Bunların başındaysa Diş hekimlikleri geliyor.

3 YIL SONRASINA RANDEVU

İngiltere’de diş sağlığı ile ilgili sorunlar gün geçtikçe büyüyor. Ülke, özellikle pandemiyle beraber diş sağlığında ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Yayınlanan bir rapora göre; randevularda ve ameliyatlarda gecikmeler yaşanırken bu gecikmelerin ağrılı semptomların kötüleşmesine neden olduğu ve hatta ağrı kesicileri aşırı doz alan hastaların hastanede tedavi aldığı söyleniyor.

PA haber ajansı ile paylaşılan Healthwatch England'ın ülkede yaşanan diş sağlığı ile ilgili hazırladığı raporda dikkat çeken bir detaya rastlandı. Buna göre hastaların randevularını alabilmek için karşılaştığı en erken tarih, üç yıl sonrası olarak görülebiliyor. Yeni hastalara verilen üç yıl sonrası için randevu, bazıları için ise hiç alınamayacak şekilde tıkanıyor.

ALTERNATİF TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Diş hekimlerinin devlet sisteminden çıkarak özelleşmeye başladığı da gelişmeler arasında yer alırken, acil bakım için hastane randevuları altı haftaya kadar bekleme süresi verilebiliyor.

Hastaların tedavisine de güçlükle cevap veren sağlık sistemi, Acil diş bakımı için NHS 111’i arayanlara “tuzlu su kullanmaları” önerisinde bulunuyor. Hatta bazı hastalar için de Do it Yourself-Kendin yap (DIY) dolgu kitlerini kullanmaları söyleniyor.

PAHALI:EŞİT ERİŞİM İSTENİYOR

Yayınlanan raporda ayrıca, diş bakımına erişilebilse bile insanların beşte üçünün (%61) tedaviyi çok pahalı bulduğu belirtildi.

Bazı insanlar – çocuklar, hamile kadınlar ve gelir yardımı desteği alanlar dahil – ücretsiz diş hekimliği hizmetlerine erişim sağlarken, birçoğunun rutin tedavi için 23,80 pound ile daha karmaşık bakım için 282,80 pound arasında ücret ödemesi gerektiği söylendi.

Healthwatch England, insanların maliyeti karşılayamadıkları için tedaviden kaçtıklarını söyledi. Erişim ve uygun fiyat ile ikili bir kriz yaşandığını vurguladı.

Healthwatch England’ın ulusal direktörü Imelda Redmond PA’ya şunları söyledi: “Yeni düzenlemeler, insanların nerede yaşadıkları, gelirleri ve etnik kökenleri ne olursa olsun, diş hekimliği hizmetlerine eşit ve uygun fiyatlı erişimi içermeli.”

Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı sözcüsü ise şunları söyledi: “Bu eşi görülmemiş salgın sırasında diş sektörünü desteklemeye kararlıyız, böylece ülke çapında herkes uygun fiyatlı, yüksek kaliteli diş hekimliği hizmetlerine erişebilir.”

 

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 13
  • mehemmed bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere'de 3 yıl sonrasına sıra veriliyor diyorsunuz bizden iyi durumdalar demektir. Zira bizde randevu alınamıyor çünkü diş sağlığı merkezleri kapalı ve ne zaman açılacağı belli değil. Açıldıktan sonra sizce kaç ay sonrasına randevu verilir? Bu arada özeller açık adamlar paraya para demiyorlar. Peki parası olmayan nerede tedavi olacak?
    Cevapla
  • Nazif 2 yıl önce Şikayet Et
    Diş mi? Millet kanser tedavisi olamıyor. Covid'e yakalanma korkusundan hastaneye gitmeyen ne kadar yaşlı insan var. Covid değil ama buna bağlı sebeplerden ölecek insan sayısının daha fazla olacağını söyleyen bir Bill Gates var. Ama insanlar bu söylenenlere değil %90 üstünde yanlış sonuç veren PCR test sonuçlarına bakıyorlar.
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    BBC’nin abartı haberlerinden biri daha. İngilterede yaşıyorum ve 2-3 ay sonrasına veriliyor randevular 3yıl nedir
    Cevapla
  • ceycey 2 yıl önce Şikayet Et
    Diş ağrısı salgını olmadığına göre bence bi sıkıntı yok. Covidi bitirdiler neredeyse adamlar
    Cevapla
  • Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine iyi. Bizde diş hastaneleri 2 yıldır kapalı. Paran varsa git özelde yaptır paran yoksa kasaptan bir takım diş al kendi dişini kendin yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu