Pfizer/BioNTech aşısına sosyal medya fenomenleri üzerinden tuzak

Fransa'da sağlık ve bilim alanında paylaşım yapan sosyal medya fenomenleri Pfizer/BioNTech'in koronavirüs aşısını karalamaları için İngiltere'de olduğunu öne süren bir PR ajansından teklif aldıklarını duyurdu.

Pfizer/BioNTech aşısına sosyal medya fenomenleri üzerinden tuzak
Pfizer/BioNTech aşısına sosyal medya fenomenleri üzerinden tuzak
GİRİŞ 26.05.2021 11:41 GÜNCELLEME 26.05.2021 15:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa'daki bazı sosyal medya fenomenleri, Pfizer/BioNTech aşısını kötülemek için gizemli bir teklif aldıklarını açıkladı. İngiltere'de olduğunu iddia eden bir PR ajansının kendileriyle iletişime geçtiğini belirten fenomenler, karşılığında büyük miktarda para teklif edildiğini söyledi.

TEKLİFİN İNGİLTERE'DEN DEĞİL RUSYA'DAN YAPILDIĞI İDDİASI

Bunlardan biri olan ve YouTube'da 1,17 milyon abonesi olan Leo Grasset, "gizli kalmak isteyen" bir müşteriden "devasa bir bütçe" sözü verildiğini ifade ederek Twitter'da bir gönderi yayınlandı. Grasset, ayrıca ajansın verdiği adresin de sahte göründüğünü belirtti.

Bununla birlikte Grasset, LinkedIn'de ajansın çalışanlarını aradığını ve çoğunun Rusya'da olduğunu fark ettiğini ifade etti, ancak bir süre sonra söz konusu profillerin ortadan kaybolduğunu açıkladı.

"PFIZER/BIONTECH'İN ÜÇ KAT DAHA FAZLA ÖLDÜRDÜĞÜNÜ YAYIN"

Diğer taraftan Grasset, kendisine sözde ajans tarafından gönderilen mesajda, eğer ortaklık teklifini kabul ederse "reklam" veya "sponsorlu video" gibi kelimeleri kullanmasının istenmediğini aktardı. Tüm bunlara ek olarak Grasset, Pfizer/BioNTech ile aşılanlar arasındaki ölüm oranının AstraZeneca aşısı olanlarda neredeyse üç kat daha yüksek olduğu şeklindeki yanlış bir iddiayı yaymasını istendiğini söyledi.

30 SANİYELİK VİDEO KARŞILIĞINDA 2 BİN 510 DOLAR

Öte yandan, hepsi sağlık ve bilim alanında yer alan diğer birkaç Fransız sosyal medya fenomeni de kendilerine, benzer bir teklifin yapıldığını açıkladı. 85 binden fazla Instagram takipçisi olan bir hastane stajyerinin hesabı olan "Et Ça Se Dit Médecin", Fransız BFMTV'ye yaptığı açıklamada, hesabında 30 saniyelik bir hikaye paylaşması karşılığında 2 bin 510 dolarlık  (yaklaşık 21,2 bin lira) bir teklif yapıldığını belirtti.

FRANSA SAĞLIK BAKANI: ACIKLI, TEHLİKELİ VE SORUMSUZ

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran da BFMTV'ye verdiği demeçte şunları söyledi:

"Bu ortaklık teklifini Fransa'dan mı yurtdışından mı, nereden geldiğini bilmiyorum. Ancak, acıklı, tehlikeli, sorumsuz ve işe yaramıyor."

Bununla birlikte, iki doz halinde uygulanan Pfizer/BioNTech aşısı Fransa'da en yaygın kullanan aşı durumunda. Oxford/AstraZeneca aşısı da ülkelerde kullanılıyor. Nisan ayında AB tarafından yayımlanan bir raporda Rus ve Çin medyasının sistematik olarak Batı’da üretilen Covid-19 aşılarına karşı kamuoyunda güvensizlik ekmeye çalıştığı iddia edilmiş, ancak Moskova bu iddiaları reddetmişti.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 1
  • Gert 2 yıl önce Şikayet Et
    Elin derdi bize gerdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki