Netanyahu'ya kötü haber! Naftali Bennett ile Yair Lapid koalisyon için anlaştı

İsrail'de koalisyon hükümeti kurmak için girişimleri başarısız olan Başbakan Netanyahu'ya kötü haber geldi. İsrail medyası, Yesh Atid ve Yamina partilerinin koalisyon hükümeti kurmak üzere anlaştığını öne sürdü.

Netanyahu'ya kötü haber! Naftali Bennett ile Yair Lapid koalisyon için anlaştı
Netanyahu'ya kötü haber! Naftali Bennett ile Yair Lapid koalisyon için anlaştı
GİRİŞ 29.05.2021 14:31 GÜNCELLEME 29.05.2021 14:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail'de 23 Mart’ta düzenlenen 2 yıl içindeki 4'üncü erken genel seçimde, hiçbir partinin hükümeti kurmak için gerekli olan 61 milletvekili sayısına ulaşamaması üzerine Başbakan Benjamin Netanyahu, koalisyon hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Netanyahu'nun da hükümeti kurmakta başarısız olması üzerine Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, hükümeti kurma görevini muhalefet lideri Yair Lapid'e vermişti. Time of Israel'de yer alan bir haberde, Yesh Atid ve Yamina partilerinin koalisyon hükümeti kurmak üzere anlaştığı iddia edildi.

8 HAZİRAN'DA KURULACAK

Haberde, Yamina lideri Naftali Bennett'ın Yesh Atid lideri Yair Lapid'e "ikisinin de başkanlık yapacağı bir koalisyon hükümeti kurmaya yönelik görüşmeler planladığını" söylediği iddiası yer aldı. Habere göre Bennett, anlaşmayı önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracak ve hükümeti 8 Haziran'da kuracak.

YORUMLAR 2
  • hepsi bir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam arapları yargılamaya gerek yok öldürün ben çok öldürdüm öyle birşey olmadı demiş. netanyahu şeytansa bu iblis
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Size söylemistim çocuk katili Netanyahu siyasi kariyeri uğruna masum çoçukları katletti.Gereken cezayı hem kendi ülkesi hemde uluslararası mahkemede verilecek inşallah.Mazlumun ahı çıkacak elbet hemde kendi eliyle inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi